maanantai 10. kesäkuuta 2013

Ihan Oikea Este

27.5.2013 Primus Talli
Maiju - r. Goody

Koska olin selvinnyt edellisviikon puomitunnista kunnialla, rohkaistuin osallistumaan jakson toisellekin tunnille, joka kulki reteästi nimellä estetunti. Maiju oli jakanut minulle turvallisen Goodyn, ja nyt menimme maneesin sijasta kentällä, jossa koko estekalusto viettää kesää.

Aloitimme tuttuun tapaan hakemalla kevyttä istuntaa. Ensin piti keventää "eteen ylös" eli kallistaa ylävartaloa eteenpäin ja pyllistää reilusti. Eikä aikaakaan kun saimme taas ravata kevyessä istunnassa kierrostolkulla - kunnon jalkatreeniä! Suuntaa vaihdettiin aina keventämällä diagonaalilla olevien neljän puomin yli. Laukassa olimme koko ajan kevyessä istunanssa, ja suunnanmuutokset tehtiin reippaasti diagonaalia pitkin laukanvaihdolla lennossa.

Itse tehtävä oli tälläkin kerralla toisella pitkällä sivulla. Ensin tultiin pieni ristikko ravilähestymisellä, minkä jälkeen jatkettiin laukassa maapuomille. Kaikki ottivat sen verran varovaisesti, että kolmen askeleen välistä tulikin neljän askeleen väli. Uusintakierroksilla sai sitten ratsastaa ihan reippaasti eteen, että kolme askelta riitti.

Sitten tultiin sisään laukassa, ja Maiju nosti puomikasan pieneksi pystyksi. Lisäksi keskihalkaisijalla oli toinen pieni pysty, ja nämä kaikki ylitettiin peräkkäin. Olin pitänyt alkuverkassa pitkää raippaa, mutta tiputin sen pois kun aloitettiin hypätä. Ei ehkä olisi pitänyt, sillä Goody lämpeni nyt selvästi hitaammin kuin viikkoa aiemmin maneesissa. Tässä vaiheessa tuntia se kuitenkin alkoi käynnistyä.

Viimeiseksi jätettiin keskihalkaisijalla oleva pysty pois, ja Maiju alkoi pikku hiljaa nostaa linjalla olevaa pystyä. Meidän ryhmästämme muutama muukin kuin vain minä ylitti itsensä, sillä lopulta sitä pystyä pystyi jo kutsumaan esteeksi. Muuthan olivat enemmän sellaista mallia maahan kaivettu. Minä lopetin hyvän sään aikana, kun Maiju oli sanonut että näyttää tyylikkäältä ja eleettömältä. Goody on kyllä loistokaveri näin harvoin hyppäävälle, sillä se ei turhia hötkyile mutta toisaalta menee esteistä yli varmoin askelin korvat hörössä. Todellinen oppimestari!

Tunnin jälkeen sain käsiini muutamia videonpätkiä ratsastuksestani. Jotenkin niin kovin hupaisaa, että se viimeinenkin hevosen selästä valtavalta näyttänyt este on videolla kovin pieni, ja Goodykin lähinnä laukkaa sen yli. Jalustimeni näyttävät liian pitkiltä ja Goody alitempoiselta, vaikka se tuntui menevän häntä suorana...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti