maanantai 6. toukokuuta 2013

Erilainen Elle

25.4.2013 Primus Talli
Pirita - t. Elle

Ensimmäinen kerta ulkona, viisi ratsukkoa tunnilla ja koko kenttä käytössä, mahtavaa! Ja vielä mahtavammaksi tunnin teki se, että sain jatkaa Ellellä. Elle oli tallissa ihan yhtä sympaattinen kuin aiemminkin, mutta selästä käsin ihan erilainen.

Koitin lähteä liikkeelle samoin kuin kahtena edellisen kertana, varovaisesti pyöreälle kaulalle ulkopohkeella ratsastaen. Ellepä tuumasi, että ei käy, ja viskoi päätään. Pirita neuvoi ottamaan selvästi tiukemman tuntuman, koska Elle on nyt jo sen verran tottunut, että siltä voi vaatia vähän enemmän. Kerinkin sitten ohjia lopulta jopa pari stopparinväliä lyhemmiksi, ja johan alkoi lyyti kirjoittaa.

Alkuveryttelyn teimme lähinnä valtavalla ympyrällä ihan siltä varalta, että hevosilla olisi kovasti kevättä rinnassa. Ellen kanssa pääsimme varsinaisesti vauhtiin sitten, kun ryhdyimme tekemään pohkeenväistöjä pitkillä sivuilla. Käytimme kentästä reilua puolikasta, ja ratsastimme keskihalkaisijaa kohti porttia. Sieltä käännyttiin vuoronperään tekemään väistö kumpaankin suuntaan. Pirita halusi taas, että vaadimme hevosilta ihan kunnon ristiinastumista. Elle väisti aika näppärästi vasemmalle, mutta oikea oli selvästi haastavampi, etenkin ravissa. Pirita käski vaatia siitäkin huolimatta, että hevonen vähän jännittyy, ja nauratti minua kertomalla, että Elle ei varmaankaan ole viimeiseen kahteen vuoteen tehnyt askeltakaan pohkeenväistöä, laukannut ja hypännyt vaan. Ellestä selvästi huomasi, että se kyllä osasi, mutta ei ensin millään muistanut. Kun se lopulta keksi miten jalkansa asetella, sujui väistö vasemmalle ravissa todella hienosti. Oikeallekin saimme ihan  hyviä pätkiä, mutta se oli edelleen selvästi vaikeampi suunta.

Jumppa sai kuitenkin aikaan sen, että sain tamman koottua todella hyvin. Välillä oli vaarana lyhentää sitä jopa hieman liikaa, mutta tällöin Pirita pelasti ja käski oikea-aikaisesti löysätä millin ohjaa. Keskihalkaisijalla pääsin jo aina vähän fiilistelemään, kun ravia pystyi aika kivasti säätelemään.

Lopuksi laukkasimme taas isolla ympyrällä. Elle oli aivan tosi makea tässä vaiheessa, ja olisin voinut jatkaa siitä toiselle tunnille tai vaan laukata maailman ääriin. Kaikki muutkin hevoset menivät hurjan hienosti, ja Pirita tuntui oleven kovin tyytyväinen. Loppuveryttelyssä saimme viimein aikaiseksi pakollisen pienen pyrähdyksen Ligeron johdolla, mutta muutoin hevoset käyttäytyivät todella mallikkaasti. Tahmeammatkin liikkuivat nyt ulkoilmasta piristyneenä itsekseen, ja näitä reippaampia sai vähän jo jarrutella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti