torstai 15. marraskuuta 2012

Vieläkin vaikeampi vastalaukkatehtävä

8.11.2012 Primus Talli
Pirita - r. Attila

Tällä erää viimeisellä kankitunnilla vaikeutettiin vastalaukkatehtävää entisestään. Myötälaukassa tehtiin ensin kulmankatkaisu, josta jatkettiin pitkän sivun keskipisteeseen. Siitä käännettiin puoliympyrän kaari vastalaukassa toisen pitkän sivun keskelle, jossa siirryttiin raviin. Tällainen tehtävä on kuulemma varsin yleinen heA-tasoisissa kouluohjelmissa.

Alkuveryttelyssä harjoittelimme tietä siten, että pitkän sivun päähän kulmaan tehtiin kymmenen metrin voltti sekä käynnissä että ravissa. Tarkoituksena oli saada hevonen ohjan ja pohkeen väliin ja hevosta aktivoitua ulkoa. Attilaa ratsastin asettelemalla vuoron perään ulos ja sisään, mikä tuntui ensimmäisellä kankitunnilla toimivan ruunalla hyvin. Sen verran ketterä Attila on, että ravivoltti onnistui ihan kohtuullisesti, kun vaan muisti pitää ulkoavut lähellä. Kankiohja sai olla aika kevyellä tuntumalla, koska Pirita varoitti Attilan jännittyvän helposti, mikäli sitä alkaa liikaa ahdistaa kangella.

Tehtävän saimme ratsastettua läpi Attilan kanssa jokaisella kerralla. Ensimmäisellä tosin jäin vähän matkustamaan, eikä Attilan laukka ollut riittävän aktiivista ja kolmitahtista. Parilla seuraavalla kerralla onnistuimme paremmin, kun Pirita kehoitti vähän napauttamaan ulkopohkeella oikeastaan joka askeleella. Myös puolipidätteet ulko-ohjasta ovat Attilan kanssa tärkeitä, ettei se valahda liian pitkäksi ja etupainoiseksi. Mielestäni onnistuin nyt paremmin istumaan syvällä satulassa kuin aiemilla kerroilla, mikä tietenkin myös auttaa etuosan keventämisessä.

Väliaikoina pysyi taas työskentelemään itsenäisesti ravissa. Edelleen kyllä vähän harmittaa, ettei kankijaksolla tehty enemmän töitä ravissa. Varsinkin aivan lopputunnista Attila tuntui todella kivalta, kun sain sen ravaamaan ryhdikkäänä ja polvet ylhäällä. Olisi ollut kiva kokeilla jotain oikeita ravitehtäviäkin tällä näppärällä suomenhevosruunalla, jonka selässä istuu ravissakin kuin nojatuolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti