maanantai 25. tammikuuta 2016

Kauden avaustunti

11.1.2016 - Maiju - r. Aku

Kauden ensimmäinen tunti jäi päällekkäisen menon vuoksi väliin, joten korkkasin kevään 2016 vasta nyt. Hevosrintamalle ei (onneksi) kuulunut mitään uutta, mutta meidän ryhmämme oli tuulettunut senkin edestä. Syyskauden ryhmästä ei ollut lisäkseni jäljellä kuin yksi ratsastaja, ja saimme seuraksemme neljä uutta. Näistä kaksi on yksityishevosten ratsastajia, joten pääsimme ainakin kovaan seuraan, hyvä niin!

Maiju kyseli ja kirjoitti oikein muistiin mitä haluaisimme kevätkaudella tehdä. Aloitamme taivutusväistöillä, ja kauden tavoitteena on päästä tekemään siksak-sulkuja. Lisäksi toiveissa vilahti kankijaksoa ja Kikan kursseilta tuttua "tempo, tahti, rytmi" -teemaa. Esteistä emme oikein kukaan välitä, mutta saattaapa joku puomikoulutunti eksyä joukkoon.

Sitten vaan tuumasta toimeen ja taivutusväistöjen kimppuun! Aloitimme Akulle ihan valtavan hyödyllisellä harjoituksella, nimittäin käyntityöskentelyllä ympyrällä ja ympyrän pienentämisellä ja suurentamisella nopein väistöin. Teimme tätä samaa myös ravissa, ja lopputuloksena oli myös oikealta varsin irtonainen ja vasemmassakin tuntuva Aku.

Alkutunnin ravissa sain kyllä taas jo koottua Akua, mutta ravi jäi hieman liian liihoittelevaksi, lähes passagemaiseksi. Sitä oli aika vaikea saada etenemään niin, että Aku pysyisi kevyenä edestä. Vaihtoehdot olivat melkein se liihoitteluravi tai sitten romahdus etupainoiseksi ja kiihdyttely eteen. Varsinaista tasapainoiua siis! Ravissa istuminenkin tulee yleensä jotenkin helpommaksi, kun hevonen ravaa ns. oikein, mutta Akun ravi on niin makean mahtavaa, että kyllä saa laittaa vatsalihaksia töihin ja lantiota liikkeelle.

Avotaivutuksia tehtiin molempiin suuntiin pitkillä sivuilla siten, että tehtiin ensin voltti pitkän sivun alkuun, josta jatkettiin avotaivutusta pitkä sivu. Voltista oli edelleen todella paljon hyötyä meille, ja koitin ajatella voltin jälkeen vielä toista, jolloin taivutuksesta tuli alusta asti sopiva. Taivutukset onnistuivatkin hämmästyttävän hyvin molempiin suuntiin, vaikka Akulla onkin niin selvä puoliero ja vaikka ratsastan mielestä avotaivutus on yksi haastavimmista liikkeistä ikinä.

Kun taivutusten jälkeen vielä ravattiin hetki, löysin ehkä tähän mennessä Akun parhaan ravin. Se eteni, mutta polki takaa eteen ja oli edestä kevyt. Ravin myötä löytyi istuntaankin jäntevyyttä, enkä meinannut millään malttaa lopettaa. Hyvä kauden aloitus, tästä on kiva jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti