sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Uusintayritys

26.11.2012 Primus Talli
Maiju - r. Ekku

Varsin hupaisasti myös Maiju oli jakanut minulle Ekun maanantaitunnille. Pääsin siis heti jatkamaan nuorella ruunalla ja koittamaan, löytyisikö se tasaisempi ohjastuntuma.

Eikä se aivan löytynyt, mutta parempaan päin sentään mentiin. Maijukin joutui huomauttamaan liian pitkistä ohjista, ja kun vaan uskalstin ratsastaa rohkeasti jaloilla lyhyempää ohjaa vastaan, Ekku toimi ajoittain jo ihan kohtuullisen hyvin. Tyhjiä hetkiä oli vähemmän kuin torstaina, ja Maijun mukaan nimenomaan ajoittainen tyhjyys on ollut Ekun ongelma, josta se nyt on pääsemässä eroon.

Parhaiten onnistuimme silloin, kun ei pitänyt tehdä mitään kovin erityistä tehtävää, siis suorilla urilla, volteilla ja ympyröillä. Yksi ryhmästämme oli menossa tallin kouluratsastuksen mestaruuskilpailuihin, joten teimme aika nopeatempoisesti osia A-merkin kouluohjelmasta. Ne olivat meille Ekun kanssa vielä aika haastavia.

Pohkeenväistö keskihalkaisijalta kohti uraa, suoristus ja ratsastus kohti lyhyttä sivua sujui molempiin suuntiin käynnissä hyvin, mutta ravissa tuskin lainkaan. Ekku alkoi jännittyä, mistä seurasi ratsastajan jännittyminen, mistä seurasi vauhdin kiihtyminen... Maiju kehoitti tekemään voltteja ja kertomaan Ekulle selvästi, mitä haluan sen tekevän myös itse väistöjen välillä. Näin sainkin sen kuulolle, mutta oikeastaan vain niiden väistöjen välissä.

Kääntö radan poikki, pysähdys keskihalkaisijalla ja peruutus sekä siirtyminen raviin oli meillekin riittävän suoraviivainen tehtävä, eikä se tuottanut ongelmia. Sen sijaan vastalaukan nosto pitkän sivun alusta osoittautui   vaikeaksi. Ekku nosti uralta vain myötälaukkaa, joten saimme lopulta tehdä pitkällä sivulla loivan kiemurauran ja nostaa laukan kaarteessa oikealle.

Raviväistöjä lukuunottamatta kokonaisuus Ekun kanssa oli tasapainoisempi kuin edellisellä tunnilla. Sain sen etenkin alkuveryttelyssä tukeutumaan ohjaan paremmin. Ekulle teki hyvää myös alun pitkä veryttely laukassa, kun puolet ympyrästä piti ratsastaa keskilaukkaa. En kuitenkaan edelleenkään koe aivan päässeeni Ekun kanssa aivan samalle aaltopituudelle tai saaneeni sellaista ahaa-ilmiötä siitä, miten Ekkua pitäisi ratsastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti