keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Juokse sinä humma, osa 2

13.9.2012 Primus Talli
Pirita - t. Lulu

Tämä toinen rata Lululla ei ollut ehkä aivan samanlainen katastrofi kuin se keväällä ratsastettu helppo B:0. Osasin jotenkin suhtautua koko rataan rennommin sopivalla ei tällä ole mitään merkitystä -asenteella, enkä stressannut suorituksesta lainkaan niin paljon kuin olisin voinut etukäteen odottaa. 

Alkuveryttely tehtiin maneesissa niin, että kolmella ratsukolla on käytössä kouluradan kokoinen alue. Aloitimme väistöillä vaatien reilut ristiaskeleet. Sitten ravissa keventäen radan teitä ja muutama temponlisäys diagonaalilla. Laukassa jokunen nosto. Temponlisäyksiä en kauheasti tehnyt, koska en halunnut Lulun kuumuvan pitelemättömäksi heti alkuunsa. Lulu oli ok, mutta ei tullut niin keveäksi kuin pari viikkoa aiemmin. Se taas johtui varmasti siitä, että radan ratsastuksen vuoksi oma olo oli jotenkin voimaton.

Minä sain mennä radan toisena. Se oli jälkeenpäin ajateltuna erittäin hyvä starttipaikka, koska ehdin kävellä pitkän rahoittavan käynnin ja sitten nopeasti kerätä tamman avuille. Radan alkuosuus sujui mielestän iihan hyvin, ja ennen kaikkea onnistuin itse säilymään tyynenä. Jälkeenpäin videolta katsoen Lulu oli aivan liian hidas, ja näytti ravaavan kunnolla vasta laukkojen välissä eli vasta sitten, kun se minusta jo juoksi. Piritakin oli kirjannut paperiin, että alkuosuus oli alitempoinen.

Kuvittelin myös tehneeni hyvät väistöt, mutta molemmissa olisi saanut olla selvemmät ristiaskeleet. Tuli siis  todistettua Pirita muistutus siitä, että jos veryttelyssä ei vähän ikäänkuin liioittele, niin radalla joutuu pulaan. Väistöjen välissä kaarto radan poikki onnistui hyvin. 

Parhaat pisteet saimme taas yhdestä laukkaosiosta, keskiympyrästä. Diagonaaleilla ja siirtymisissä taas lukee melkein joka kohdassa kommenttina, että "jännittyy" tai "kättä vasten". Viimeisen temponlisäyksen tein silläkin uhalla, että loppu menee pipariksi, ja menihän se. En ehtinyt millään kääntää Lulua keskihalkaisijalle, joten emme päässeet linjalle. Myös lopun pysähdys meni pitkäksi.

Mielestäni Lulu oli nyt radan alkupuoliskon käsissä paremmin kuin keväällä. Radan jälkeen kävi kuitenkin taas täsmälleen samoin, eli olin niin hervoton, etten saanut tammaan enää mitään kohtaktia. Käynnissä vähän väistättelin ja ravasin pienen hetken, mutta se meni aikamoiseksi juoksemiseksi. Vaikka radalla onnistuin olemaan rauhallinen ja eleetön, en enää pystynyt tsemppaamaan ja keskittymään senkään vertaa lopun itsenäisessä osuudessa.

No, seuraavaksi alkaa sitten kolmen tunnin estejakso, jonka olen luonnollisesti myynyt eteenpäin. Sitten onkin kiva nähdä, saanko vielä jatkaa Lululla vai löydänkö altani uuden ratsun.

Tässä vielä pisteemme ja Piritan kommentit. Viimeinen kohta oli jäänyt kaikilta arvostelematta, joten ne pisteet saamme ehkä myöhemmin.

1. 6 suora, tarmokkaammin ravissa
2. 6 saisi ravata paremmin eteen
3. 6 saisi ravata paremmin eteen
4. 5,5 kiemurtelee, jännittyy
5. 5 venyy pitkäksi
6. 5 jännittyy alussa, selvemmät ristiaskeleet
7. 6,5 täsmällinen siirtyminen
8. 5 kättä vasten
9. 5 eteenpäinpyrkimys hiipuu, selvemmät ristiaskeleet
10. 6,5
11. 7,5
12. 5 jännittyy, tippuu raville
13. 5,5 juoksee ravissa, jännittyy laukannostossa
14. 5 jännittyy, ryntää
15. 5 ei linjalla, jännittyy

1. 6,5
2. 6
3. 6,5
4. 6
5.
(Yhteiskommentti näihin kaikkiin:) "Alkurata oli hieman alitempoinen, uskalla ratsastaa rohkeammin eteenpäin. Siististi ratsastettu."

Yhteensä 134,5/220 (230)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti