perjantai 31. elokuuta 2012

Ehkä sitten ensi kerralla...

23.8.2013 Primus Talli
Pirita - t. Lulu

Lulu oli aivan järkyttävän tahmea toko tunnin ajan. Vuodatin tuskan hikeä ja tein kaikkeni, mutta Piritakin sanoi lopulta, että tamma vaikutti tosi verkkaiselta. Hän ehdotti myös, että koska Lulu tulee niin hitaaksi pohkeelle ja mielummin vähän jännittyy raipasta (tai ei reagoi siihen lainkaan), kannattaisi kokeilla pieniä kannuksia. Eli ehkä sitten ensi kerralla saan ne ulkopohkeet läpi...

No, 13. syyskuuta meidän olisi tarkoitus ratsastaa B-merkin kouluohjelma, joten sitä silmälläpitäen teemme nyt sitten siihen valmistelevia harjoituksia. Tällä kerralla ohjelmassa oli kulmiinratsastusta ja käyntipohkeenväistö pitkällä sivulla.

Kulmiin keskityimme toki koko tunnin, mutta erityisesti alkuveryttelyssä. Kaatosateen jäljiltä kentän reunat olivat vähän pehmeät, joten uraa kavennettiin muutama metri molemmilta puolilta. Kääntyminen pitkälle sivulle tehtiin siis ilman aidan tukea, joten siihen sai ihan tosissaan keskittyä. Lulu varsinkin punkeaa niin helposti ulos eikä rehellisesti käännä etuosaansa.

Väistössä hevonen piti ratsastaa taas ensin huolella kulmaan, suoristaa, sitten asettaa ja väistättää puoleen väliin pitkää sivua. Meidän tahmeusohjelmamme tiivistyi väistöissä, kun Lulua oli liki mahdotonta saada astumaan kunnolla ristiin ja liikkumaan samanaikaisesti itsekseen eteenpäin. Vauhti löytyi luonnollisesti vasta sitten, kun loppulaukan jälken piti ravata rauhassa, ja silloin ratsastaja oli tainnut jo luovuttaa tämän tunnin osalta...

Tuntia ennen juutuin Tirliin juttelemaan ensin entisen tuntikaverini kanssa ja sitten myös Kikan. Kyselin ihan suoraan tallin uudistuksista ja annoin toivottavasti rakentavaa palautetta siitä, mikä minun mielestäni meni pieleen erityisesti meidän entisten perjantairatsastajien kanssa. Kikan vastauksista kävi selvästi ilmi, että tallilla ihan oikeasti mietitään, miten asioita tehdään. Näinkin suurella ratsastuskoululla kaikki asiakkaat eivät voi olla kaikesta samaa mieltä, eikä kai tarvitsekaan. En minäkään ole. Mutta silti niitä hyviä puolia on vielä niin paljon enemmän, että kuten Kikallekin sanoin, on minulla nyt kaksi tuntia yhden sijasta. Täällä nettimaailmassa näitä asioita on turha puida, vaan suosittelen lämpimästi suoraa juttutuokiota tallin edustajien kanssa. Minulle se ainakin jätti hyvän mielen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti