maanantai 29. joulukuuta 2014

Puomikoulussa

8.12.2014 Primus Talli
Maiju - r. Ibi

Estejakso aloitettiin tutulla puomikoululla, ja turvaratsukseni Maiju oli valinnut Ibin. Se olikin oikea herrasmies koko tunnin - kai esteet olivat sen mielestä niin säälittäviä, etteivät ne liiemmin antaneet aihetta edes innostumiseen.

No, minulle ne puomit ja esteet olivat taas ihan sopivia. Aluksi harjoitetiin taas ihan vaan oikeaa asentoa kevyessä ravissa ja sitten kevyttä istuntaa sekä ravissa että laukassa. Löytyipä taas sellaisia lihaksia, joiden luulin jo surkastuneen...

Puomien ylitys aloitettiin varsinaisesti ravipuomeilla. Kevyessä ravissa tultiin neljälle puomille ensin suht reippaasti ja sitten suoralla pidättäen. Puomeja ennen tehtiin selvä myötäys ja annettiin hevoselle tilaa hoitaa homma. Kun tämä sujui keventäen, tultiin kevyessä istunnassa. Puomien jälkeen tehtiin käyntisiirtyminen.

Sitten vaihdettiin suuntaa ja tultiin muutoin sama tehtävä, paitsi että vastassa olikin nyt minimaalinen ristikko. Hevoset hoitivat tehtävän kutakuinkin itse, kunhan vaan ohjasi oikeaan suuntaan ja myötäsi ennen estettä. Käyntisiirtyminen tehtiin lyhyellä sivulla, jotta ehdittiin hieman laukatakin.

Kun tämä onnistui, lisättiin lävistäjälle kaksi kavalettia. Ristikon jälkeen siis jatkettin laukassa ja tultiin kaksi kavalettia. Lävistäjän päätteeksi siirrettiin raviin ja tehtiin hallittu ravivoltti kulmaan asettaen ja taivuttaen. Tai  yritettiin tehdä. Lävistäjällä Ibinkin askel alkoi hieman venyä, ja ravisiirtyminen oli etenkin ensimmäisellä kerralla aavistuksen haastavaa.

Tunti sujui kuin siivillä, eikä itse hyppyjä ehtinyt juurikaan jännittää, sen verran Maiju taas meille muutakin ohjelmaa keksi. Pelkäsin vähän, että onko Ibi minulle liian vikkelä kaveri, kun menen ihan solmuun jos pitää vielä alkaa kiidyttelevää hevostakin hallita. Onneksi se tosiaan ylitti miniesteet vakaasti ja varmasti turhia stressaamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti