tiistai 2. joulukuuta 2014

Epämukavuusalueella

24.11.2014 Primus Talli
Maiju - r. Kalle

Värikoodatut ratsut jatkuivat, kun Maiju oli siirtänyt minut Konstan selästä Kallen selkään. Konstalla oli lepopäivä, joten jouduin vaihtamaan ratsua. En ole ratsastanut Kallella kovin montaa kertaa. Se on Kikan kouluttama kiiltävä musta ruuna, jolla on mahtavan tahdikas ravi ja laukka, mutta en ole kuin ehkä aivan ensimmäistä tuntiamme lukuunottamatta löytänyt sen kanssa lainkaan yhteistä säveltä. Kaiken kruununa takaraivossa painaa tietenkin myös se, että olen onnistunut myös putoamaan Kallelta.

Olin siis epämukavauusalueellani, ja tulos sen mukainen. Kalle ei liikkunut kuin pätkittäin rehellisesti eteen, vaan lompsi pitkänä ja matalana. Tunti sinällään oli kiva ja varsin tehokas, sillä teimme voltteja kaikissa askellajeissa. Käynnissä kymmenen, kahdeksan ja kuuden metrin voltteja pitkän sivun keskelle, ravissa myös, ja lopulta laukassa kymmenen metrin voltteja. Se tuntui valtavalta, kun oli vääntänyt pitkänomaista Kallea melkein puolta pienemmälle ravissa!

Voltin reitti löytyi meillä aika kivasti kaikissa askellajeissa. Vaikeinta oli tietenkin pienin voltti ravissa, joka meinasi väkisinkin luiskahtaa seitsemän metrin voltiksi. Mutta kun sitkeästi käänsi koko hevosen kroppaa, niin johan alkoi Kallekin taipua. Laukassa volttia ei tehtykään loppuun asti laukassa, vaan käytettiin seinää hyväksi käyntisiirtymisessä. Kalle teki tämän hienosti, varmaankin puutteellisen eteenpäinpyrkimyksen vuoksi...

Parhaat pätkät sain ravissa, kun pienensimme ympyrää kuuden hevosen karusellivoltiksi, ja aina pitkillä sivuilla volttien jälkeen. Sitten hukkasin taas hyvän tunteen ja koko hevosen. Tunti ei kuitenkaan ollut aivan niin paha katastrofi kuin etukäteen kuvittelin, mutta en missään nimessä ole tyytyväinen suoritukseeni. Revanssiakaan ei nyt ole näkyvissä, sillä ensi kerralla alkaa estejakso puomikoululla. Hui!

2 kommenttia:

  1. Hauskaa lukea blogiasi, johon sattumalta eksyin. Vaikka en sinua tunnekkaan, niin meillä on näemmä ollut lähes täysin sama hevosjako ja tehtävät kauden aikana. Samanlaisia onnistumisia ja erityisesti haasteita olen kokenut niin Konstan kuin Kallen kanssa! Terkuin, Maria

    VastaaPoista
  2. Hei, hauska saada vertaistukea! :-) Ala- ja ylämäet taitavat kuulua olennaisesti tähän väliin, ja taitaa olla onni, että on niitä molempia!

    VastaaPoista