sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Rästitunnin haasteet

3.12.2016 - Marjo - r. Aku

Lomamatkan jäljiltä oli yksi rästi ratsastamatta, ja joulukiireiden aikaanhan se sitten tietenkin jäi. Valitsin lauantain aamutunnin keskiviikon lepakkovuoron sijaan. Varmasti se olikin parempi ratkaisu, mutta noin yleisesti ottaen näin aikainen ratsastustunti ei selvästikään sovi minulle. Vaikka yleensä olen töissäkin parhaimmillani heti aamusta, tämä fyysinen ponnistelu tuntui nyt kyllä kovin vaikealta! Marjollekin vastasin loppupalautteeseen, että taisi ratsastaja olla vielä vähän unessa, kun ei näin vaikeaa ole ollut pitkään aikaan.

Rästi oli täynnä, eli maneesissa viiletti 12 eri tasoista ratsukkoa. Marjo kyllä piti homman hyvin näpeissään. Aloitettiin ensin käyntivolteilla, joita tehtiin pitkillä sivuilla useita. Ravia ja laukkaa toiseen suuntaan mentiin vain kolmella ympyrällä. Aku oli käynnissä hyvä, mutta ravissa meinasi tulla epätoivo, en saanut sitä antamaan periksi en sitten niin millään! Marjo sanoi, että Aku osaa olla höyhenenkevyt, mutta se pitää saada paljon terävämmäksi. Käynnissä tämä onnistui parhaiten, ravissa ei juuri lainkaan... Marjo kyllä koitti oikeassa kierroksessa saada minua hellittämään sisäohjasta ja käyttämään jalkaa enemmän ja nopeammin, jonka seurauksena Aku jopa nosti kerran laukan, mutta vaikutus ei valitettavasti säilynyt kovin pitkään.

Kolmikaarisella kiemurauralla saatiin ehkä parhaimmat pätkät, hämmästyttävää kyllä. Jopa suunnan muutokset onnistuivat kohtuullisesti suht rennolla hevosella. Ilmeisesti joudun vähän väkisinkin käyttämään jalkaa tällaisessa tehtävässä enemmän kuin mitä vaikkapa ympyrällä luonnostaan. Laukka tämän jälkeen jäi kyllä sitten taas vähän hitaaksi, eikä rullannut kunnolla.

Marjo sanoikin lopuksi, että saatiin ihan hyviä pätkiä, mutta terävyyttä saisi olla paljon lisää. Siihen pyritään siis seuraavalla kerralla! Tunnin haasteet pyyhkiytyivät kyllä mielestä aika nopeasti, kun jälkikäteen taas vähän seurusteltiin Akun kanssa karsinassa. Se on kuin suuri koira, utelias ja osallistuu kaikkin toimenpiteisiin katselemalla ja puhaltelemalla kuumaa ilmaa sieraimistaan, ja yrittää jatkuvasti nuolla pipoani. Ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti