torstai 15. joulukuuta 2016

Laukanvaihtoja, osa 1

14.12.2017 - Anni - r. Aku

Kuten edellisellä tunnilla oli puhetta, aloitimme nyt laukanvaihdot. Yllätyksekseni sain Akun, vaikka luulin, ettei se oikein vielä osaa vaihtaa. Minähän olen yhden tunnin sillä tehnyt vaihtoja noin vuosi sitten, mutta silloin jouduimme kuvioimaan aina vähän omiamme ja vaihdot tuppasivat tulemaan selvästi myöhässä.

Aluksi veryteltiin avotaivutuksin paitsi pitkillä sivuilla myös keskihalkaisijalla. Sepäs olikin vaikeaa, kun ei ollut seinää tukena! Aku oli kuitenkin näissä oikein hieno, mikä näin jälkikäteenkin vähän hämmästyttää, koska muistan avotaivutusten olleen tosi vaikeita meille vielä vuosi sitten.

Ravissa ja laukassa työskenneltiin suurella keskiympyrällä. Laukkaa tehtiin pitkään ja pyrittiin kokoamaan vaihtoja silmälläpitäen. Ne alkoivatkin jo vähän jännittää, sillä laukka olisi tosiaankin voinut sujua paremmin. Aku otti vähän kierroksia takana puuskuttavasta hevosesta ja jännittyi, sen verran herkkä se on äänille.

Vaihdot tehtiin lävistäjällä. Anni kävi ensin läpi vaihtoavut ja korosti ulkopohjetta vaihtavana apuna, kun aiemmin on ehkä enemmän painotettu molempien pohkeiden paikan siirtämistä. Tämä pieni muutos ajatusmaailmassa osoittautui minulle hyvin toimivaksi! Ensimmäinen kerta meni pieleen - kuten niin usein... Arkailin liikaa, mutta koska Aku ei sitten karannutkaan maata kiertävälle radalle, olin rohkeampi jatkossa. Saatiin vasemmasta oikeaan kaksi kelvollista vaihtoa, tosin takaosa tuli askeleen jäljessä. Oikeasta vasempaan oli sikäli vaikeampaa, että en oikein saanut oikeaa laukkaa pyörimään. Saimme kuitenkin yhden kelvollisen ja yhden oikein hyvän yhtäaikaisen vaihdon, joten tähän lopetettiin. Kokonaisuudessaan vaihdot menivät odotuksiin nähden hyvin, ja etenkin Akun laukkaan vasemmassa kierroksessa vaihdoissa olin tosi tyytyväinen.

Aku alkoi vähän kerätä kierroksia ja tuli vahvaksi jo vaihtojen aikana, vaikka pysyikin ongelmitta hallinnassa. Viimeinen vartti ravityöskentelyä olikin sitten vähän haastavaa, vaikka toki sain energiaa sitten lopulta kanavoitua Akun hyvään raviinkin. Ensi viikolla tätä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti