torstai 1. joulukuuta 2016

Kankijumppaa, osa 1

30.11.2016 - Anni - r. Aku

Meillä alkoi kankijakso ja sain riemukseni jatkaa Akulla. Ruuna ei ehtinyt kuin käydä kääntymässä karsinassaan Kikin PC-valmennustunnin jälkeen, mutta oli silti aivan yhtä hyväntuulinen kuin aina. Väkisinkin siinä hurjat joulunajan työkiireet unohtuvat, kun pääsee seurustelemaan Akun kanssa!

Koska osalla oli kanget ensimmäistä kertaa ikinä, jumpattiin alkuksi aika pitkään käynnissä. Meillehän se sopi ihan hyvin, koska tehtiin tosi monipuolisesti voltteja ja sekä avoja että sulkuja kumpaankin suuntaan. Aivan niin sujuvasti  Aku ei taipunut kuin heti sairaslomansa jälkeen, mutta aika mukavasti silti kuitenkin onnistuttiin.

Ravissa ja etenkin laukassa oikeaan Aku tuntui jopa jotenkin vähän väsyneeltä aluksi, ehkä se ei vaan ollut vielä aivan vertynyt. Toki edelleen jumpattiin aika paljon, pienennettiin ja suurennettiin ympyrää sekä koottiin ja tehtiin siirtymisiä kaikkien askellajien välillä. Hevosille ei juuri lepotaukoja tässä suotu.

Pienen välikäynnin jälkeen vaihdettiin suuntaan ja Anni komensi kaikkia pitämään ohjat paremmin käsissä. Etenkin siirtymissä koko ryhmällä oli vähän taipumus päästää hevoset helposti pitkiksi, jolloin edellisessä askellajissa tehty työ valui käsien kautta hukkaan. Minäkin otin sitten yhtä stopparia lyhyemmät ohjat, ja johan alkoi homma toimia! Satiin varmaan pisimmät pätkät ikinä sellaista hyvää ravia, jossa Aku on kevyt edestä ja kantaa itsensä. Ravi olisi tosin voinut olla vähän enemmän eteenpäin ja Aku oli ehkä vähän turhan ryhdikkäässä muodossa. Koitin aavistuksen siirtää kättä eteen, mutta aika nopeasti paketti silloin hajoaa.

Kaiken kaikkiaan tunti oli meiltä ihan hyvää tekemistä. Olen kaivannut vähän kevyempää tuntumaa etenkin niiden kahden ensimmäisen sairasloman jälkeisen tunnin kokemusten jälkeen, mutta Anni muistutti, että Aku on luonnostaan aika vahva. Samaahan se Kikkakin sanoi silloin joskus, että kunhan tuntuma on tasainen ja hevonen rento ja tyytyväinen, se tuntuma voi olla vahvakin. Aku kevenee kyllä, kun vaan pitää ohjat kädessä ja nostaa jalalla, mutta sitä pitää vielä harjoitella lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti