torstai 27. lokakuuta 2016

Mahtavaa!

26.10.2016 - Anni - r. Aku

Sanoin viime tunnin päätteeksi, että jatkaisin mielelläni Akulla tai Bellalla, ja ilokseni sain Akun toiselle peräkkäisille tunnillle. Aloitimme taas rauhallisella seurustelulla karsinassa, kun harjailin jo yhdellä tunnilla hionneen ruunan satulointikuntoon. Aku on kyllä niin mainio, se osallistuu kaikkiin hoitotoimenpiteisiin uteliaasti, eikä sen karsinakäyttäytymisessä ole missään vaiheessa moitteen sijaan.

Meinasi tulla vähän kiire tunnille, kun yksi suojista oli yllättäen teillä tietymättömillä. Ehdittiin kuitenkin, ja päätin ottaa tälle tunnille FilmMe-rannekkeen. Olisi tietenkin ollut kiva muistaa painaa sitä nappulaa alkutunnistakin, mutta muutamia ihan kivoja pätkiä sentään sain silti nauhalle.

Aloitimme käynnissä pohkeenväistöillä koko maneesin pitkillä sivuilla. Väistöt tehtiin uralta sisään ja takaisin, lyhyinä ja selvin suoristuksin välissä. Akun kanssa sai olla tarkkana, ettei takapää alkanut johtaa, mutta muutoin se kyllä väisti vaivattomasti molempiin suuntiin. Akun käyntihän on helposti vähän passimaisen hiihtelevää, mutta Kikan opein huolehdin nyt aika reippaasta käynnistä heti alusta asti. Näin se ei hiipunut väistöissäkään.

Työskentelimme lähes koko lopputunnin jälleen ympyrällä, meitä ei ollutkaan kuin viisi. Teimme ensin molempiin suuntiin selviä johtavia ohjasotteita eli liioitelluita asetuksia sisään, nämä sopivat hyvin Akulle. Sitten toistuvasti ympyrän pienennystä ja suurennusta ravissa ja laukassa. Aku oli oikeaan kierrokseen ihan superhieno, ja tietenkin juuri tämä pätkä jäi videoimatta. Vasempaankin onnistuimme aika kivasti, sen onneksi sain nauhalle. Jälkikäteen katsottuna tempo olisi kokonaisuudessaan saanut olla vähän reippaampi, mutta Aku näytää aika mukavan rennolta.

Aivan lopuksi tehtiin vielä puoli ympyrää keskiravia ja puoli ympyrää harjoitusravia. Paketti oli ihan hilkulla levitä tässä vaiheessa, joten videolta tuskin havaitsee mitään lisäyksiä. Töitä kuitenkin tehtiin koko ajan niin, että kootussa ravissa alkoi homma taas toimia: Aku esitti jälleen sitä parasta raviaan, jota se ei Annin mukaan ihan kauhean kauaa jaksa, kun kantaa itsensä niin hienosti silloin.

Tunnin jälkeen oli kyllä taas ihan mahtava fiilis. Aku on vaan niin mahtava kaikin puolin! Lisäksi nyt sairaslomansa jälkeen se on ollut hurjan kevyt eikä lainkaan vahva edestä. Videolta löytyy monta kehityskohdetta, mutta iloitaan onnistumisista: Aku oli läpi tunnin hyvin rento, ja kun meinasi tulla ongelmia, onnistuin ratkaisemaan ne ratsastamalla muutaman askeleen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti