perjantai 21. lokakuuta 2016

Aku is back!

19.10.2016 - Anni - r. Aku

Voi onnen päivää, Aku oli matkani aikana palannut sairaslomaltaan töihin! Marjo kuulemma jakaa nykyään hevoset, ja vaikka en ole ollut Marjon tunnilla kuin kerran, ei hän olisi voinut mitenkään osata valita minulle mieluisampaa ratsua. Vaikka illat ovat jo pilkkosen pimeitä ja lämpötilakin lähentelee nollaa, ratsasti meidän ryhmämme kentällä. Eipä sitä tunnin aikana taaskaan ehtinyt kylmä tulla, vaikka talliin kävellessä huomasi, että vähän varpaita ja reisiä nipisteli.

Aloitimme tunnin tekemällä pitkillä sivuilla avo- ja vastataivutuksia. Ensin avoa, siitä siis vaihto sulkutaivutukseen ja taas takaisin avotaivutukseen ilman, että hevosta suoristettiin välillä. Aku oli hämmentävän notkea ja teki nämä molempiin suuntiin todella hienosti. Minusta sen käyntikin oli aika kivaa eikä niin passimaista kuin aiemmin.

Ravia ja laukkaa mentiin pääosin suurella ympyrällä. Ravi lähti hyvän käyntityöskentelyn jälkeen hienosti liikkeelle, mutta aika pian Aku jännittyi enkä oikein saanut sitä ravissa rentoutumaan. Laukassa se oli selvästi parempi, mutta keräsi vähän kierroksia takana liian lähelle tulleesta hevosesta sekä hämärää rinnettä kävelleestä ihmisestä, joten otimme parit pienet lähdöt. Näissä ei ollut mitään sen kummempaa, sain Akun kiinni samantien, kun osaan näihin jo vähän varautua. Ensimmäisessä tunne oli jännä, kun tiesin viisi sekuntia ennen Akun spurttia, että kohta mennään. Lopulta se laukkasikin melkein paikoillaan, ja Anni nauroi, että ainakin tuli takaosa alle!

Jumppasimme hevosia ympyrällä käynnissä ja ravissa siten, että keskiympyrää vähän pienennettiin, jotta pitkille sivuille saatiin mahdutettua pienet voltit ympyrältä ulos. Vaikka Aku oli taipunut niin hienosti alkukäynnissä, oli tämä jatkuva asetuksen ja taivutuksen vaihto sille selvästi hankalampaa. Ravissa tein vielä sen virheen, että otin ravista liikaa tempoa pois, jolloin Aku jälleen jännittyi aivan suotta. Jumppaaminen kuitenkin  kannatti, sillä se Akun mahtava ravi löytyi lopputunnista taas hetkittäin. Siellä pienelläkin hetkellä kyllä jaksaa taas seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti