torstai 20. lokakuuta 2016

Flow-fiilis

5.10.2016 - Anni - t. Bella

Vau. Enpä muista koska viimeksi on ollut tällainen flow-fiilist ratsastaessa! Tuntui, että kutakuinkin kaikki onnistui, ja pystyin jopa keskittymään istuntaan niin, että välillä olo tuntui ihan oikealta kouluratsastajalta!

Lokakuun pimeydestä huolimatta keli oli vielä sellainen, että toinen ryhmä ratsasti kentällä. Tällä viikolla oli meidän vuoromme. Eipä siinä paljon ehtinyt kylmä tulla, ohut fleece ja seuran tikkiliivi olivat toimiva yhdistelmä Bellan selässä. Bella osoittautui myös varsin hyvähermoiseksi tammaksi. Pari kertaa jänis vipelsi lähes kentän poikki ja takalaitumilla taisi olla peuroja, mutta mikään näistä ei saanut aikaiseksi kuin pientä ryhdistäytymistä. Pimeille laitumille päin ratsastettaessa jouduin välillä vähän jumppaamaan ylimääräistä avotaivutusta, mutta lopulta Anni laittoi kaikki muutkin samaan tehtävään.

Tehtiin siis avotaivutuksia sekä käynnissä että ravissa ihan joka sivulla, kentällä kun ura oli neliömäisempi. En varmaan ikinä ole onnistunut avotaivutuksissa niin hyvin kuin tällä tunnilla Bellan kanssa. Se taipui helposti molempiin suuntiin, kantoi itsensä ja liikkui eteen. Uskomaton flow-fiilis!

Sen verran virkeä Bella ulkona oli, että toivoin laukkaa ympyrätyöskentelynä. Ravissa ja laukassa tehtiinkin tuttua ympyrän pienennystä ja suurennusta sekä siirtymisiä raviin ja laukkaan. Vähän Bella nostoissa taas ryki, mutta ei se siitä mihinkään koskaan lähde. Laukastakin alkoi jo löytyä useita eri vaihteita.

Toki Bella edelleen välillä vähän väsyi, joten jatkoi edellisen tunnin tapaan oma-aloitteisia käyntipätkiä. Lopputunnista jätin keventelyt aika lyhyeen, kun muut vielä rohkeasti kiersivät koko kenttää ravissa. Siihen oli kiva lopettaa. Bellasta tulee kyllä hieno, kunhan sen kunto vielä kohoaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti