maanantai 2. toukokuuta 2016

Metsäpolulla ja maneesissa

18.4.2016 - Maiju - t. Mimmi

Jatkoin Mimmillä, ja nyt meillä oli ihan virallisestikin kankitunti. Tamma oli jälleen edellisellä tunnilla, joten sain sen hyvin veryteltynä. Molemmat ryhmät ratsastivat varsinaisen tunnin sisällä, mutta Maiju halusi tehdä yhteisen alkukäynnin metsäpolulla. Mimmi joutui jonon viimeiseksi, koska se pelkää takanatulevien ääniä. Maiju myös käveli tamman rinnalla koko matkan aluksi taluttaen. Sain ratsastaa Mimmiä koko ajan ihan lyhyellä ohjalla ja peräänannossa, jotta se keskittyisi vain ratsastajan ohjeisiin. Ratsastajan epäilyksestä huolimatta alkukäynti polulla sujui oikein hyvin niin Mimmiltä kuin muiltakin hevosilta.

Tunnin jännittävin osa oli siis ohi jo heti alkukäynnin jälkeen, ja lopputunti sujuikin sitten aika kivasti. Tehtiin alkuveryttelyssä ravin lisäksi heti koko laukkatyökin ympyröillä. Oikea laukka sujui hyvin, ja sen jälkeinen ravi oli ihan tosi hyvää. Sitä olisi voinut fiilistellä pidempäänkin! Vasempaan laukkaan oli selvästi vaikeampi saada tasaista rytmiä, eikä se rullannut sujuvasti. Niinpä ravikaan ei vasempaan ollut aivan yhtä laadukasta.

Mimmi oli kuitenkin aika rento, ja pääsin sen kanssa hyvin aivan väliaidoillekin asti. Uralla se kulki rentona ja pyöreänä, mutta valitettavasti se jännittyi pahasti diagonaalisuluissa. Vielä pitkän sivun alkuun tehdyllä voiltilla se kulki aivan mukanani, mutta liekö tehtävä sitten tuonut jotain extrapuristusta ratsastajallekin, kun itse taivutuksessa vasemmalle Mimmin muoto hukkui. Taivutuksen sinällään tamma teki ihan hyvin.

Tunnista jäi kuitenkin kokonaisuudessaan ihan hyvä mieli, sillä Mimmi kulki koko tunnin suurempia säpsyilemättä. Jonkinlainen onnistuminen siis jo sekin, että sain tamman keskittymään täysillä itseeni. Plussan puolelle lasken myös sen, että pidin koko tunnin ohjia eri tavalla kuin mihin olen aikaisemmin tottunut, enkä silti sotkeentunut: kankiohja kulki vain keskisormen ympäri, jolloin kangen hallinta paranee, kun se ei tule kädestä ulos nivelohjan kanssa samassa nipussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti