perjantai 4. syyskuuta 2015

Kuumailmapalloepisodi

24.8.2015 Primus Talli
Maiju - t. Mimmi

Minulta jäi töiden vuoksi yksi tunti väliin, ja kuten vähän muiden ratsastajien kanssa sovimme, alkoi meillä estejakso heti näin alkukaudesta. Monet ryhmät ratsastavat rataa, kun toinen ryhmä voi vielä mennä ulkona, mutta me halusimme käyttää tilan estejaksoon. Sen jälkeen onkin sitten kiva vääntää koulua koko loppusyksy.

Suureksi yllätyksekseni Maiju oli jakanut minulle Mimmin. Tiesin sen toki oikeaksi estetykiksi, mutta en jotenkin kokenut sitä sellaiseksi turvaratsuksi, jollaisen kuvittelin estetunnille tarvitsevani. No, haasteen otin vastaan tottakai, ja alkutunti sujuikin oikein kivasti. Mimmi meni reippaasti väliaidalle käynnissä ja ravissa kummastakin suunnasta. Sain siis itse keskittyä jälleen kerran oikean asennon etsintään, mikä sujuikin nyt suht nopeasti, koska edellisestä estejaksosta ei ollut kuin pari kuukautta.

Maiju laittoi keskihalkaisijalle ravipuomit, joita tultiin kevyessä ravissa. Jälleen tavoitteena oli ratsastaa suht reippaasti kohti puomeja, pidättää ja sitten myödätä selvästi. Koska puomit olivat keskellä kenttää, saimme keskittyä erityisesti suoraan tiehen sekä ennen että jälkeen puomien. Näin hevosiakaan ei opeteta hakemaan turvaa aidoista eikä kääntymään heti esteen jälkeen. Mimmin kanssa ravipuomit sujuivat oikein hyvin.

Välikäynnin jälkeen oli sitten tarkoitus nostaa laukka ja tulla keskihalkaisijalla olevaa yksittäistä puomia laukassa samalla periaatteella. Aikomukseksi kuitenkin jäi. Mimmi ja Tarmo olivat laitumen puoleisessa päässä kenttää, kun nostimme laukan. Ehdin juuri ajatela, että kylläpä tämä Mimmin laukka onkin kivaa, kun hevonen meinasi kadota alta. Takana tullut Tarmo säikähti jotain, ja Mimmi säikähti joko samasta syystä tai sitten vaan Tarmon rodeoesityksestä. Saimme molemmat hevoset kuitenkin aisoihin, kunnes pomppiminen alkoi uudestaan. Syykin selvisi, sillä maneesin päästä metsän takaa viereiselle pellolle laskeutui kaksi valtavan suurta kuumailmapalloa sihisten ja suhisten!

Jouduimme keräämään hevoset väliaidoille kahdelle voltille ja palamaan käyntityöskentelyyn. Pikku hiljaa pääsimme raviin ja siitä sitten koko kentälle. Maiju kuitenkin muutti tehtävää niin, että laukkapuomia tultiinkin vain pareittain. Sacce, Ibi ja Lilly eivät olleet kuumailmapalloista moksiskaan, Tarmokin toipui tunnin aikana, mutta Mimmi-paralle episodi jäi kyllä pahasti päälle. Se ei meinannut millään uskaltaa mennä enää laitumen puoleiseen päähän, ja sain todella tehdä töitä lopputunnin ajan. Maiju kiltisti auttoi seisomalla aidan vieressä kuumailmapallojen ja Mimmin välissä, mutta aikamoista poukkoilua menomme oli. Olin pudota varmaan kymmenen kertaa, mutta jotenkin ihmeen kaupalla pysyin koko tunnin selässä.

Ei siis ehditty toteuttaa varmaan puoliakaan Maijun suunnitelmista, mutta silti oli ihan voittajafiilis tunnin jälkeen. Uskalsin ratsastaa Mimmiä päättäväisesti, vaikka hevonen oli välillä täysin eri mieltä suunnasta ja etenemisvauhdista. Päästiin tekemään laukkapuomi molemmista suunnista ja lopulta jopa hyppäämään pieni este täyskaartomaisella tiellä kohti pelottavia kuumailmapalloja. Aikamoinen tunti siis, eipä ole aiemmin tällaistakaan tapahtunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti