torstai 24. syyskuuta 2015

Hömpötellen

14.9.2015 Primus Talli
Hanna - t. Mimmi

Estejakson jälkeen jatkettiin samoilla hevosilla, luultavasti siksi, että meillä oli Hanna sijaisena. Edellinen Hannan pitämä ryhmä ratsasti rataa, ja hyppäsin katsomosta sihteeriksi. Lopulta tuntikaverini laittoi Mimmin kuntoon, jotta pystyin kirjoittamaan kaikkien kuuden ratsukon radat. Lopputuloksena oli hirveä kiire, koska Mimmin satulavyökin oli vielä kaiken lisäksi hukassa. Unohdin Mimmiltä pitsimyssyn ja itseltäni turvaliivinkin.

Rinnakkainen ryhmä aloitti vuorostaan estejakson, joten me jäimme maneesiin. Tehtiin aika pitkä alkukäynti keskustelleen maajoukkuevalmentaja Emile Faurien viikonloppuna pidetystä klinikasta. Kun viimein aloitimme keventelyn vasempaan kierrokseen, ei Mimmi ollut lainkaan oma itsensä. Meidän oli tarkoitus ratsastaa hevosia suoriksi pitkillä maneesin pitkillä sivuilla sekä saada tuntumaa tyhjempään ohjaan asettamalla ja käyttämällä jalkaa ja pitämällä ratsut uran sisäpuolella. Minulla koko alkuravi meni enempi vähempi hömpöttelyksi, koska Mimmin ravi oli epäpuhdasta.

Oikeassa kierroksessa ravi oli  parempaa ja saimme luvan jatkaa loppuun asti. Edellisenä päivänä Mimmi oli ollut ihan ok, joten mikä lie alkukankeus vaivannut. Laukassa pääty-ympyrällä menin osan aikaa jopa kevyessä istunnassa, jotta tamma olisi saanut itseään vähän liikkeelle ja auki. Se oli siis epätavallisen haluton liikkumaan läpi tunnin; sitä sai koko ajan patistaa eteen, vaikka yleensä se liikkuu ihan itsekseen. Kanssaratsastajakin ihmetteli tunnin jälkeen, että mikä Mimmillä oli ollut, kun kovin harmoin kuulee opettajan käskevän Mimmiä reippaammin eteen.

Laukassa sain ratsastaa selvästi isompaa ympyrää ja jopa suoraan vähän matkaa pitkää sivua, jotta Mimmi ei olisi kaatunut voimakkaasti sisäpohjetta vastaan etenkin vasemmassa kierroksessa. Lopulta Mimmi vertyi etenkin juuri laukassa ja oli ihan ok myös lopun raveissa ympyrän piennennyksessä ja suurennuksessa, mutta eipä tästä tunnista isommin jäänyt kerrottavaa. Tai no, ehkä sentään se, että minulla oli ainakin kerran Hannan mielestä laukassa hyvä istunta! Reilu vuosi sittenhän Hanna korjasi minua jatkuvasti suoraan hevosen selässä, joten ehkä tässä on sitten jotain ainakin tällä saralla opittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti