maanantai 18. toukokuuta 2015

Aavistuksen paremmin

4.5.2015 Primus Talli
t. Lady

Maiju oli lomalla ja meillä oli sijainen, jonka nimen olen valitettavasti jo unohtanut. Maiju oli kuitenkin nuotittanut meidän tunnin, josta tulikin sisällöltään hyvä kertaustunti kahdelle edelliselle: teimme ravipohkeenväistöjä ja takaosakäännöskuviota. Sanoin opettajalle heti alussa, että edellinen tunti Ladylla oli ollut katastrofi, ja ettei ratsastajan itseluottamus ole parhaimmillaan. Ratsastimme tällä kerralla ulkona, mutta viereisellä uralla hypättiin edelleen.

Lady oli aavistuksen parempi, ehkä ratsastajakin, mutta kokonaisuudessaan ei edelleenkään ollut kehumista. Helpotin tehtäviä itsenäisesti hieman läpi tunnin esim. kääntämällä hyvissä ajoin kentän poikki väliaitojen päässä. Ravissa keskityin vain eteenpäinmenoon koittaen saada Ladyn hengästymään ja hikoilemaan, mutta edelleen se jäi pohkeen taakse. Laukkaa olisi saanut tehdä koko uralla, mutta minä tein vain ympyrän kerrallaan ja senkin laitumen päässä.

Huono eteenpäinpyrkimys näkyi väistöissä, joissa Lady jännittyi. Sain sen kuitenkin lopulta väistämään ihan ok, etenkin vasemmalle. Väistöt jäivät kyllä vähän lyhyiksi, kun en voinut ratsastaa kovin pitkään suoraan kohti väliaitojen takana hyppääviä ratsukoita.

Takaosakäännökset eivät sujuneet juurikaan paremmin kuin edellisellä viikolla. Lady kyllä kääntyi, mutta oli kovin jäykän oloinen pehmeän asettumisen ja taipumisen sijaan. Laukannosto kohti toista uraa tuntui siinä tehtävässä ihan turhalta taistelulta, joten siirryin aina vain reippaaseen raviin kääntäen ympyrälle.

Opettaja sanoikin lopuksi, että ihan hyvin olin helpottanut Ladyn elämää. Omasta mielestäni olin itse liian jännittynyt ja jo valmiiksi alistunut edellisen tunnin vuoksi, vaikka pitäisihän sitä antaa uudella tunnilla uusi mahdollisuus molemmille. Lady oli kuitenkin tehnyt taas jo viikon enemmän tunteja. Siitä huolimatta aika kaukaiselta tuntui tämän tunnin jälkeen heA:10-radan ratsastus Ladylla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti