maanantai 20. huhtikuuta 2015

Pehmeä lasku esteisiin

30.3.2015 Primus Talli
Maiju - r. Ekku

Hui, estejakso alkoi! Ratsukseni Maiju oli valikoinut Ekku-ruunan, joka juuri esiintyi varsin edukseen tallin hevosesittelyillassa. Minähän hyppäsin Ekulla myös viime keväänä - jopa niitä maastoesteitä - joten tiesin selviytyväni sen kanssa.

Aloitimme tuttuun tapaan pehmeällä laskulla hakemalla oikeanlaista asentoa jo kevyessä ravissa: pieni pyllistys ja kädet eteen. Teimme myös kevennyksen vaihtoja sillä ajatuksella, että yläasento olisi jo samanlainen kuin kevyessä istunnassa, ja että voisimme jäädä sinne milloin vain. Laukassa etsittiin myös sopiva tempo estehyppelyihin.

Tällä kerralla ei jatkettukaan pitkän sivun sisäpuolella oleville puomeille, vaan puomit olivatkin nyt kaarevalla uralla. Niitä tultiin monta kertaa kevyessä ravissa siten, että kaikki saivat hyvän reitin keskelle puomeja. Vasta sitten siirryttiin suoralle uralle, ja tultiin tuttuun tapaan ravilähstymisellä pientä ristikkoa. Ravin piti olla lähestymisessä reipasta, sitten pieni pidäte ja selvä myötäys ristikolle, aivan kuten alun puomeillekin. Hypyn jälkeen laukkaa suoraan kohti peiliä, istuminen alas satulaan ja siitä ravin kautta käytiin lyhyellä sivulla. Sai myös tehdä ympyrän päätyyn, ja minä käytin sitä Ekun kanssa en niinkään hidastamiseen vaan päin vastoin laukan parantamiseen.

Sitten laukassa piti laskea taas kolme askelta ennen estettä ja jatkaa tällä kerralla laukkaa niin, että pystyi katsomaan tietä lävistäjällä olevalle seuraavalla esteelle. Sitä ei kuitenkaan menty kuin vasta toisella kerralla, jolloin tultiin laukassa sisäänkin. Siitä jatkettiin sitten lävistäjän pienelle ristikolle, jonka jälkeen piti koittaa päästä mahdollisimman kulmaan. Kulmassa vielä hallittu laukkaympyrä. Näin lopetettiin tehtävä aina johonkin muuhunkin kuin kaahottamiseen. Laskeminen meni suht oikein, mutta lävistäjän jälkeen oli vaikeaa saada Ekkua kulmaan ja oikeassa laukassa alas.

Ekku oli kuitenkin taas hyvä turvaratsu ensimmäiselle estekerralle, vaikka se jäikin vähän hitaaksi. Hypyistä tulisi paljon helpompia, kun olisi laukan tempoa vähän enemmän. Ja aivan kuten kaikki arvelimmekin, tällainen kouluryhmän estehyppely osoittautui jälleen kerran hauskaksi vaihteluksi. Toiveemme siitä, että esteitä mentäsiin nyt jo keskellä kautta eikä vasta ihan kauden viimeisillä tunneilla, osoittautui myös hyväksi ratkaisuksi. Tämä kivasti katkaisee kauden, kun tehdään välillä jotain ihan muuta. Tuntuu sitten taas kouluratsastus entistäkin kivemmalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti