maanantai 27. huhtikuuta 2015

Lähestulkoon radalla!

6.4.2015 Primus Talli
Maiju - r. Ekku

Estejakso jatkui Ekulla. Tälläkin kerralla aloitimme veryttelyn puomeilla kaarevalla uralla. Maiju laittoi melkein koko maneesin levyiselle ympyrälle yhden ainoan puomin, jota saimme tulla omassa tahdissa laukassa. Toistoja tuli monta, mikä oli erittäin hyvä asia. Sitä oppi turvallisesti vähän katsomaan ja ennakoimaan, että mistä hevonen astuu puomin yli ja millaisessa laukassa sen on hyvä liikkua. Ekkua koitin ratsastaa vähän reippaammaksi kuin edellisellä kerralla, mutta jotenkin se hitaampi vauhti vaan tuntuu turvallisemmalta... Ei auta, vaikka kuinka koittaa perustella, että hypyistä tulee parempia, kun laukkaakin on vähän enemmän.

Tällä tunnilla meillä oli ohjelmassa lähestulkoon rata, sillä aloitimme vinkeästi pitkältä sivulta täyskaarto-tiellä, jossa hypättiin ensin ravilähestymisellä este taksaisin kohti uraa. Uralla tarkistettiin laukka ja jatkettiin sarjalle toisen pitkän sivun sisäpuolelle. Sarjan jälkeen taas ensin suoraan, ja sitten ympyrä päätyyn, jotta tehtävä päättyy johonkin muuhun kuin epämääräiseen kaahottamiseen ja töks-siirtymiseen käyntiin. Lopulta tähän lisättiin laukkalähestyminen ja vielä sarjan jälkeen toisen pitkän sivun sisäpuolelle kavaletti. Eli lopulta onnistuimme tekemään laukassa neljän hypyn radan!

Ekku oli parempi kuin edellisellä viikolla, joskin edelleen esteen jälkeen oikean laukan saaminen ei ollut itsestäänselvyys. Mutta se hyppäsi luotettavasti ja antoi ratsastajan keskittyä lähinnä ohjaamiseen. Sen verran kyllä edelleen jännitti, että onnistuin kerran törttöilemään Ekun aivan kanssaratsastajan reitille... Jännityksestä huolimatta hyppääminen on kyllä kivaakin, ja kivemmaksi muuttuu, kun muutaman peräkkäisen estetunnin ansiosta saa taas vähän tuntumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti