sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Asetusharjoituksia

9.2.2015 Primus Talli
Maiju - t. Lady

Toinen tunti Ladylla oli jo paljon parempi. Pientä säpsyilyä tai lähinnä väistämisiä oli havaittavissa edelleen, mutta onnistuin itse olemaan nyt vakaampi ja luottavaisempi, mikä toivottavasti heijastui ratsuunikin. Lady kun ei missään nimessä ole ilkeä, vähän ujo vaan.

Aloitimme tutulla Kyra Kyrklyndin harjoituksella, jossa jokaiseen uran kulmaan tehdään pysähdys. Pysähdyksessä asetetaan ja vaaditaan myötäys, sitten käännetään hevonen kulmasta ulkopohkeella. Maiju auttoi kaikkia hevosia yhdessä kulmassa, koska useammallakin oli ymmärtämisvaikeuksia. Ladykin meni ensin ihan hämilleen, että mitä tässä oikein pitäisi tehdä. Ratsastaja taas käänsi liikaa kaulaa ja unohti huolehtia, että asetus tulee niskasta ja että vain sierainkaari näkyy...

Ravi keskiympyrällä meni ihan ok, mutta laukka vasempaan oli taas aivan liian voimatointa. Jotenkin en pystynyt edes istumaan siellä kunnolla, enkä siten saanut laukkaa riittävästi eteen ja rullaamaan. Tässä riittää haastetta edelleen.

Meno  kuitenkin parani loppua kohden, kun siirryimme kaikki toiselle pääty-ympyrälle testaamaan, onko asetus saatu läpi. Ensin tehtiin ympyränvaihtoja ravissa siten, että suoristuksessa tuli käyntisiirtyminen. Sitten tehtiin aika paljon ravi-laukka-siirtymisiä hyvinkin nopealla tempolla, tyyliin puoli kierrosta ravia ja kierros laukkaa. Siirtymisten tarkoituksena oli valmistella hevosia laukanvaihtoon ravin kautta ympyrää vaihdettaessa. Lady tuli tässä oikeassa kierroksessa tosi mukavaksi ja kevyeksi ja asettuikin lopulta ihan rehellisesti. Laukka nousi nätisti, rullasi, ja vaihdot vasempaankin onnistuivat ihan hyvin. Vain kerran se nosti väärän, kumma kyllä oikeaan kierrokseen, mutta syynä oli ratsastajan huolimaton valmistelu. Ravissa se oli ihan superhieno.

En tietenkään olisi millään malttanut lopettaa, kun olin saanut Ladyn niin kivaksi. Se on kyllä oikein mukava pikkutamma, ja ratsastan sillä mielelläni jatkossakin. Laukan kanssa on edelleen paljon haasteita, mutta ratsastettava - ja istuttava - ravi korvaa paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti