tiistai 18. helmikuuta 2014

Avotaivutuksia

10.2.2014 Primus Talli
Maiju - r. Ibi

Jatkoin Ibillä. Se oli ollut jo yhdellä estetunnilla, mutta minä laitoin sen tallista kuntoon. Hoidettaessa ruuna seurusteli ja tunki turpaansa taskuun. Kun tuli satuloinnin aika, se seisoi hievahtamatta paikoillaan kuin patsas.

Tunnilla jätimme laukkatyöskentelyn hetkeksi ja seuraavaksi pääteemaksi Maiju oli valinnut avotaivutukset. Tosin alkuveryttelyssä laukattiin vielä aika paljon, sillä teimme molempiin suuntiin laukassa loivat kiemurat molemmille pitkille sivuille. Ibin laukka oli edelleen todella tasaista, eikä kiemuroissa ollut mitään ongelmia. Käynnissä kuitenkin aloitettiin, kymmenen metrin volteilla lyhyiden sivujen keskelle, ja kevyessä ravissa tehdyt voltit saivat olla vähän suurempia.

Avotaivutuksia valmisteltiin samoilla volteilla siten, että hevoset pidettiin asetettuina koko tehtävän ajan. Voltin jälkeen toki suoristettiin, mutta kulman jälkeen jatkettiin pitkä sivu avotaivutuksessa. Suoristus taas ennen kulmaa, ja sitten lyhyelle sivulle uusi voltti. Ehdittiin tehdä tätä enemmän vasemmalle, mutta pari kertaa myös oikeaan kierrokseen.

Ibin kanssa en huomannut suurta puolieroa. Taivutukset olivat suht helppoja. Ibi alkoi niiden myötä kantaakin itseään paremmin. En mielestäni saanut sitä kuitenkaan aivan yhtä ryhdikkääksi ja edestä kevyeksi kuin viikkoa aiemmin. Maijukin huomasin muutoksen, minä olisin toivonut sen tulevan aiemmin. Jäin liikaa kantamaan Ibiä, keveneminen olisi vaatinut herkemmin myötäävää kättä. Tähän käden rentouttamiseen pitää nyt jatkossa kiinnittää enemmän huomiota. Pohdin tätä jo viimeksikin, mutta jostain syystä tällaisilla hieman vahvemmilla hevosilla jään liian herkästi nojaamaan hevoseen, ja hevonen vastaa tietenkin nojaamalla käteeni entistä enemmän. Suusta herkemmillä hevosilla pystyn toteuttamaan mottoni "istu, hengitä, rento käsi" jo paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti