keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Kiemurrellen

20.4.2010 Primus Talli
Maiju - r. Eetu

Edellisen viikon huipputunnin jälkeen oli kiva päästä jatkamaan Eetulla. Jotenkin oli sellaine fiilis, että siitä jatketaan mihin jäätiin. Mutta ratsastus ei olisi ratsastusta, jos se olisi niin yksinkertaista.

Maneesin pohjalla oli kummallisia aaltoilevia möykkyjä, joten pitkällä sivulla sai ratsastaa vuoroin ylä- ja vuoroin alamäkeä. Eetua ja Eetun eteenpäinpyrkiväksi ratsastamista epätasainen pohja häiritsi selvästi, koska ruuna katseli tosi tarkasti mihin astuu ja hidasteli ja kiihdytteli sen mukaan. Ja jos Eetu ei liiku kunnolla, niin eihän mistään muustakaan oikein mitään tule.

Tehtävänä oli niinkin yksinkertaiselta kuulostava asia kuin voltti. Sitä tehtiin pitkän sivun keskellä olevan tötsän kohdalla, alkuveryttelyssä vähän isompana ja itse tehtävänä vähän pienempänä. Maiju katsoi jo käynnissä, että kaikkien hevoset tekevät pyöreän voltin, joka lähtö- ja alkupiste ovat samat eli juuri tötsän kohdalla. Hevosen piti tulla suoraan tötsälle asti ja jatkaa suorana siitä eteenpäin. Ympyrältä ei saanut valua liian pitkälle tötsän ohi. Sama harjoitus toistettiin myös ravissa ja laukassa.

Eetu teki käyntivoltin ihan hyvin, vaikka olisi saanut olla eteenpäinpyrkivämpi. Ravivoltitkin sujuivat suht kelvollisesti, vaikka tahmeuden vuoksi muoto ei ollut lähelläkään parasta. Laukkavoltti olikin sitten jo lähes ylivoimainen, koska laukka on aika raakaa. En millään tajunnut kääntää Eetua riittävän ajoissa, vaan voltti valahti aina tötsän ohi. Sain ruunan kyllä sitten takaisin samaan paikkaan, mutta mitään kaunista katseltavaa se ei ollut. Meiltä ei kyllä selvästi vaadittukaan laukassa niin tasokasta suorituksta kuin mitä muilta tuntilaisilta kokenemmilla hevosillaan.

Loppukäynti tehtiin ensimmäistä kertaa ulkona tallin tilukset kiertäen. Ratsastuskoulu on kyllä mahtavalla paikalla, enkä malta millään odottaa että pääsisi ratsastamaan ulkokentälle järven rantaan. Muutama viikko kuulemma vielä menee, koska pohja ei ole valmis.

Tunti meni jotenkin hirveän nopeasti, enkä saanut kunnon tuntumaa Eetuun oikeastaan ollenkaan. Maijun mukaan Eetu oli vähän kiemurtelevainen, mikä kyllä hyvin kuvaa suoritustamme. Lisäksi ruuna tuntui jotenkin kauhean väsyneeltä, mutta saattoihan se olla ratsastajakin, jolla ei ollut paras päivänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti