lauantai 3. huhtikuuta 2010

Kotoisa fiilis

2.4.2010 Kaupin Ratsastuskoulu 
Karo - t. Areena

Pitkäperjantaina pääsin pitkästä aikaa Hannen kanssa tunnille tuttuun Tavelaan. Ratsuksi sain voikon Reenan, joka on Kaupin uusimpia tuntiratsuja. 8-vuotias tamma oli jokin aika sitten palannut kuukauden sairaslomalta, ja Karo varoittelikin sen säpsystä luonteensa.

Reena osoittautui kuitenkin aika rehdiksi nuoreksi ratsuksi, eikä temppuillut missään vaiheessa. Tunnin teemana oli helpolta kuulostava aihe: keskiympyrä. Sitä ratsastettiin neljän puomin yli jokaisessa askellajissa, laukassa yksitellen myös siten, että ensin kierrettiin pienempi ympyrä puomien yli ja sitten heti perään isompi puomien ulkopuolelta.

Käynnissä Reena toimi oikein mukavasti, ja sain sen tasaiselle ympyrälle ilman suurempia ongelmia. Ravissa melkein kaikilla oli sama ongelma: hevoset tuppasivat puomien päällä suoristumaan ja änkeämään ulos. Pikku hiljaa tehtävä onnistui myös ravissa. Laukassa puomien ylityksistä tuli Reenalle iso ohjelmanumero, joten keskityin vaan ohjaamaan sen puomien yli. Ilman puomeja laukka onnistui paremmin.

Lopputunnista Reena alkoi selvästi vähän väsyä, eikä oikein jaksanut enää kulkea oikein päin. Mutta kaikenkaikkiaan tunti ei ollut kokonaisuutena ollenkaan hassumpi. Ja onhan Tavela fiilikseltään tosi kotoisa talli, kun siellä on tullut yli parikymmentä vuotta pyörittyä. Mutta valitettavasti on tunnustettava, että kyllä ratsastuskoulutoiminnassakin näköjään pätee se vanha sanonta; rahalla saa ja hevosella pääsee, kun vertaa Tavelaa ja Primusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti