sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Helteinen korvaustunti

7.5.2011 Primus Talli
Anni - t. Mirja

Oman ryhmäni ensimmäisen hyppytunnin korvasin lauantain lähes helteisessä säässä. Pääsin viiden henkilön ryhmään. Tunnin piti olla Piritan, mutta harmi kyllä hän oli sairastunut. Sijaisena oli talvelta tuttu Anni ja minulla ratsuna jo aika monelta tunnilta tuttu ihana Mirja.

Mirja oli edellisellä tunnilla, jota ehdin sopivasti kentän laidalta seuraamaan. Anni kehotti ratsastajaa lähes koko tunnin ajan käskemään Mirjaa reippaammin eteen. Työ tuotti tulosta, sillä tunnin päättyessä tamma ei näyttänyt enää ollenkaan niin jäykältä kuin aluksi.

Käyntiveryttelyssä Mirja oli mukavan tuntuinen, ei poikitellut eikä liirannut mihinkään. Sain sen kävelemään mielestäni reippaasti, ja Annikin tyytyi vaan muistuttamaan, että sen pitää itse pyrkiä eteenpäin koko ajan. Ravia tehtiin suurella ympyrällä, jossa keskityttiin taas vain siihen, että kaikki liikkuvat reippaasti eteenpäin. Laukannostoihin Anni neuvoi pitämään huolta siitä, ettei Mirja hidasta. Jostain kumman syystä laukat nousivatkin tällä kerralla ihan hyvin.

Veryttely kesti aika pitkään, mutta ehdimme sentään tehdä varsinaisena tehtävänä vähän pohkeenväistöä. Lyhyeltä sivulta käännyttiin käynnissä oikealle keskihalkaisijalle, suoristettiin ja tehtiin muutama metri väistöä oikealle. Sitten taas suoristus ja takaisin keskihalkaisijalle. Vielä piti ennen päätyä ehtiä suoristaa ja asettaa ja taivuttaa käänyyttäessä lyhyelle sivulle. Mirjahan tekee nämä vaikka unisssaan, joten suurempia ongelmia ei ollut. Enemmän jännitti väistöjen jälkeen vain suoraan tultu keskihalkaisija, mutta ilmeisesti olin saanut tamman sopivasti ohjan ja pohkeen väliin, koska se pysyi hyvin suorana.

...ja koska en kirjoittanut tunnista heti sen jälkeen, en siitä tämän enempää muistakaan. Mirja oli oma itsensä, mutta ei niin hyvä kuin se on joskus ollut. Tunti oli ihan ok, mutta ei Primuksen parhaimmistoa. Jos olisi ollut, ei parissa viikossa sisältö unohtuisi!

Tunnin jälkeen Mirja pääsi lauantain osalta lomalle, joten pesin sen huolella vedellä ja sienellä. Jotenkin oli hirveän kiva myös hoitaa tuttua tammaa. Olen joskus sanonutkin, että jos pitäisi valita ratsastamisen ja hoitamisen välillä, valitsisin varmaan hoitamisen. Parasta on kuitenkin näin, kun voi näin tuntiratsastajana yhdistää molemmat! Vaikea on siis ymmärtää niitä nettikirjoittelijoita, joiden mielestä edes ratsun suojien peseminen saati kuntoon laittaminen tai harjaaminen ei ole maksavan asiakkaan tehtävä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti