maanantai 31. toukokuuta 2010

Vaihteeksi issikkamaastoilemassa

30.5.2010 Minzun talli
N.N - Valkyrija

Sattumusten kautta päädyin kahden tunnin islanninhevosvaellukselle Nurmijärvelle, seurana Mervi. Meidän ryhmässä oli kuusi ratsastajaa, joita kaksi hyvin kokemattomia. Niinpä vetäjän lisäksi mukaan lähti yksi avustaja maasta käsin, ja aina välillä nämä kaksi porukkaa meni eri reittejä. Näin kokeneemmat pääsivät laukkaamaan.
Hevosjaossa sain nuoren kimon tamman. Meillä oli hauskaa, kun sain taas valkoisen hevosen! Enkä tosiaan oikeastaan edes tykkää kimoista, kun ne ovat aina niin likaisen näköisiä...

Talli - tai "talli", koska se koostui erinäisitä parakeista, katoksista ja konteista - oli aika kurjan ja epäsiistin näköinen. Issikoita oli paljon, mutta ne olivat tosi hoikan oloisia. Odotukset eivät siis olleet korkealla, mutta maasto osoittautuikin ihan onnistuneeksi. Nuori säikky ja yleensä kuulemma reipas hevonen oli ilmeisesti niin väsynyt runstaista töistä, että me köpöteltiin kokeneiden porukan viimeisenä koko reissu ihan kaikessa rauhassa. Töltti löytyi, laukan kanssa oli vähän vaikeampaa. Maastot olivat yllättävän hyvät, paljon hiekkakuoppaa ja ihanaa pehmeää kangasmaastoa. Vetäjä ollut nuori nainen huomioi hyvin koko poppoon, eikä lopulta edes kastuttu kovin pahasti! Lisäksi oli kiva käydä heppailemassa kaverin kanssa taas pitkästä aikaa, ennakko- ja jälkipuinnit kun ovat yllättävän iso osa tätä harrastusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti