perjantai 28. toukokuuta 2010

Perusratsastusta rästillä

27.5.2010 Primus Talli
Sanna - t. Juuli

Jouduin perumaan koiran eläinlääkärin vuoksi yhden tunnin, jonka kävin ratsastamassa rästinä. Rästitunneilla ei ole ratsastajarajaa, joten listalla olikin sitten peräti 11 nimeä. Vähän vähemmän hieno homma, kun kuitenkin maksetaan kuuden hengen ryhmästä. No, minulle oli tällä kertaa laitettu kimo tamma Juuli. Ja vaikka tunnin pitäjäksi oli merkitty Pirita, ilmestyi maneesiin (kaatosade...) nuori Ypäjältä harjoittelemassa oleva nainen, kaimani Sanna. Maiju istui valvojan ominaisuudessa koko tunnin katsomossa.

Ennen kuin edes otettiin ohjia, piti jokaisen miettiä oma asentoaan hevosen selässä. Istunnan piti säilyä mahdollisimman muutumattomana, kun aloitettiin työskentely. Alkuveryttelyssä tehtiin pääty-ympyröitä, muutoin oli käytössä koko maneesi. Sanna oli laittanut ympyröiden merkiksi tötsiä, ja ainakin toisessa päädyssä oli pakko oikaista, jotta ei olisi tehnyt valtavaa kananmunanmallista rinkulaa... Laukat tehtiin molempiin suuntiin myös pääty-ympyröillä, ja väliin otettiin siirtymisiä raviin.

Välillä mentiin koko uraa ja pitkällä sivulla pätkiä pohkeenväistöä käynnissä. Juulilla tämä ei ollut vaikeaa, tosin se taivutti kaulaansa hyvin helposti liikaa. Sitten jätettiin pohkeenväistö pois ja mentiin ravissa koko uraa siten, että tehtiin päätyihin ympyrät ja keskellä pitkää sivua ensin käyntisiirtyminen ja lopulta vain ravin kokoaminen.
Juuli oli tosiaan aika perushevonen, ei ihmeempiä vau-elämyksiä mutta toisaalta ei pettymyksiäkään. Vasempaan kierrokseen se oli aika jäykkä, oikeaan toimi hyvin. Eetun ja Seponkin jälkeen pienen tamman laukka tuntui onnettomalta tökötykseltä, ja se olikin ylivoimaisesti vaikeinta Juulin kanssa. Ravissa isompia ongelmia ei ollut, ja sain jopa kommentin hyvistä jaloistani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti