keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Puomikouluaaaaaaaah..!

21.3.2016 - Maiju - r. Boras

Olipa kiva tunti! Boraskin oli aivan kuin eri hevonen viikon takaiseen verrattuna. En ehtinyt kävellä kuin ehkä puoli kierrosta, kun Maiju jo kehui hyvää käyntiä ja oikeaa pitkää ja matalaa muotoa. Boras todella käveli nyt, eikä tuntunut maneesin hiekkaan jumiutuneelta kuten viimeksi.

Alkuveryttely eli noin puolet tunnin tehokkaasta työskentelystä oli ihan perusratsastusta koko uralla ja ympyrällä. Mutta sitten Maiju laittoi pitkälle sivulle uran sisäpuolelle kolme ravipuomia. Niitä ennen lyhennettiin ravi todella lyhyeksi. Juuri ennen puomeja myödättiin ja päästettiin hevonen ponnistamaan kunnon ravia puomien yli. Ajattelin etukäteen, että Borasilla varmaan keittää heti, kun se vaan näkeekin puomeja, mutta se oli ravityöskentelyssä oikein kuuliainen. Ravi toki oli hieman reipasta aina puomien jälkeen, mutta se malttoi hyvin odottaa ja lyhentää ennen puomeja. Toisella puolella sain sitä jo aika kivasti matalampaan muotoon ja tasaiselle tuntumalle.

Ravitehtävä tultiin vain oikeassa kierroksessa, laukka tehtävää varten vaihdettiin suuntaa ja keräännyttiin keskiympyrälle. Maiju kasasi kolme puomia nyt pieneksi kasaksi hieman keskiympyrän sisäpuolelle. Tarkoitus oli laukata ihan tavallisesti keskiympyrällä ja kuin ohimennen vain ylittää puomikasa. Kasa oli kuitenkin Boriksen mielestä jo este, joten me teimme muutaman aika näyttävän leiskautuksen sen yli. Meitä ei ollut kuin neljä, mutta silti olisin tarvinnut hieman enemmän tilaa puomin jälkeen, jotta olisin saanut tilanteen täysin rauhoitettua. Boris alkoi sitten vähän padota aina ennen puomia, joten loppua kohti touhu meni vähän sähellykseksi. Siitäkin huolimatta oli tosi kivaa, ja vaikka Boras menee välillä vähän lujaa, se ei yhtään hirvitä.

Boras antaa myös aina tosi nätisti takaisin, vaikka välillä vähän kiihdyttäisikin. Niinpä loppuravi oli jälleen tasapainoista työskentelyä. Boras oli aivan rehellisesti ohjalla matalassa muodossa ja antoi minun ratsastaa sitä. Mahtava tunne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti