tiistai 21. lokakuuta 2014

Vähän sinne päin

13.10.2014 Primus Talli
Maiju - r. Konsta

Kauden väriteema jatkuu: musta ruuna vaihtui toiseen mustaan ruunaan eli Konstaan. Sillähän olen ratsastanut aikaisemmin useammankin tunnin, mutta edellisestä kerrasta oli jo lähes vuosi aikaa. Muistin kyllä hyvin, että Konsta on jalat irti raippa kiinni -tyyppinen hevonen, ja sitä kepeyttä kohti koitettiin taas mennä.

Yllätyksekseni Konsta liikkui koko tunnin aika kivasti. Meitä ei ollut kuin viisi, joten maneesissa mahtui tekemään erinomaisen laukkaveryttelyn alkuun: pitkät sivut niin luujaa kuin lähti kevyessä istunnassa. Kun tästä laukasta käännettiin ympyrälle harjoituslaukkaan, niin johan liikkui Konstakin itsekseen. Ensin toki käynnissä aloitettiin tekemällä pitkille sivuille nopeita lyhyitä pohkeenväistöjä siirtäen takaosaa uralta sisään. Tarkoituksena oli saada hevoset nopeaksi pohkeelle.

Koska edellisellä kerralla oltiin viimeistelyt avotaivutukset, lähdettin nyt tekemään sulkutaivutuksia tutulla tavalla: pitkän sivun alkuun tehtiin voltti josta jätettiin suoraan takaosa hieman uran sisäpuolelle. Konsta taisteli aika hyvin työntekoa vastaan, ja sain kyllä aika paljon huomauttaa siitä, että ihan oikeasti nyt pitäisi taipua ja kulkea selvästi neljällä uralla. Oma paino meinasi väkisin keikahtaa väärälle puolelle, ja oikeastaan läpi koko tunnin sain kehoituksia kääntyä enemmän Konstan mukaan myös ympyröillä, volteilla ja kulmissa.

Vaikka Konsta liikkui hyvin, en saanut siihen haluamaani kontaktia. Ruuna tuntui käsissäni vain venyvän kuin kumi, eikä vastannut rehellisesti asetusyrityksiini. Siihen en sentään sortunut, että olisin koko tunnin kannatellut Konstan päätä. Tunnin jälkeen olin tavallaan tyytyväinen, sillä eteenpäinpyrkimys oli ollut kohtuullista ja alun väistöt hyviä. Käynti sujui kokonaisuudessaan hyvin, vaikka sulkutaivutukset olisivat voineet olla helmpompiakin. Myös alun hyvin rullaava laukka yllätti positiivisesti. Toisaalta ravissa oli paljon haasteita, enkä saanut asetusta rehellisesti läpi haluamallani tavalla. Meno oli kokonaisuudessaan kiusallisesti vain vähän sinne päin, sillä parempaamkin me pystymme...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti