keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Vauhdikkaita takaosakäännöksiä

31.3.2014 Primus Talli
Maiju  - r. Boras

Liekö Sacen liukas satula saanut Maijun vaihtamaan ratsuani, ja palasin ihanan Borasin selkään. Se oli jo edellisellä tunnilla ja todella vauhdikkaalla päällä.

Alkuveryttely tehtiin koko maneesissa itsenäisesti niin, että Maiju määräsi suunnan ja askellajin ja toki kommentoi koko ajan. Meidän kohdallamme veryttely piti sisällään paljon voltteja ja rohkeampaa ratsastusta pidemmälle kaulalle. Erityisesti käynnissä koitin saada Borasia venyttämään sekä askeltaan että kaulaansa.
Laukat tein suosiolla vain ympyrällä, kun Boras oli jo ravisiirtymisissä valmiina laukkaan. Siten sainkin kyllä hyvät rauhalliset ja rennot laukat ja pääsin taas oikein nauttimaan.

Sulkutaivutukset jätettiin ainakin toistaiseksi, ja aloitettiinkin harjoitella takaosakäännöksiä. Niitä varten tultiin uran sisäpuolelle suorakulmaiselle uralle, jonka nurkissa oli tötteröt. Kaikissa nurkissa tehtiin sitten 90 asteen takaosakäännös. Lopulta mentiin koko uralla ja tehtiin kokonaiset käännökset. Sitten sama toiseen suuntaan.

Jos oli käynti vaikeaa Sacen kanssa, niin oli se Borasinkin. Sen saa kyllä jalalla aika hyvin kokoon, mutta asetus on aika haastavaa saada läpi. Boras koittaa kaikin tavoin vastustella kokoamista, kun olisi niin paljon helpompi vaan laukata... Ruuna kyllä taipuu jos jonkinlaiselle mutkalle, mutta myös kiemurtelee helposti. Maiju sanoi, että valmistelin käännökset huolella, mutta kun piti varsinaisesti kääntää, niin mitään ei tapahtunutkaan. Joudun taas palaamaan siihen teemaani: rohkeammin!

Positiivisena puolena mainittakoon, että sain aikaiseksi nyt parhaat harjoitusravit ikinä, kun välillä tehtiin ravia ympyrällä. Ihan lopuksi perus harjoitusravityöskentelyyn lisättiin myös kokoamisia aina keskihalkaisijan kohdalla. Ideana oli koota ravia ihan samalla tavalla ja ajatuksella kuin käyntiä ennen takaosakäännöksiä. Juuri ennen siirtymistä kevyeen raviin sai vähän jopa lisätä, jotta hevosten reaktiot myös näkyisivät, kun ratsastaja pyytää erilaisia tempoja.

Tunnilla puhuimme, miten kovin erilaisia hevoset ovat. Konsta, joka osaa kaikenmaailman kuviot, koittaa viimeiseen asti himmailla. Boras taas ei mitään muuta tekisikään kuin laukkaisi, mieluiten vielä esteiden yli ja lujaa. Maiju sanoi, että Borasin kaltaisille nopeille hevosille käynti on usein vaikeaa, saati sitten käynnin kokoaminen. Nämä tunnit Sacella ja Borasilla ovat taas jännällä tavalla osoittaneet, miten tässä harrastuksessa ei koskaan ole valmis; suurimmat ongelmat ovat olleet käynnin laadussa, vaikka äkkiä luulisi, että kyllähän nyt kaikki kävellä osaavat...

1 kommentti:

  1. Sinut on haastettu
    http://elammehetkessa.blogspot.fi/2014/04/haaste-haastekausi-alkaa_9.html

    VastaaPoista