maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen kolmannes hallussa

10.3.2014 Primus Talli
Maiju - r. Sacce

Jos viimeksi oli halussa kaksi kolmasosaa, niin tällä tunnilla löytyi se ensimmäinen kolmannes. Harmi vaan, että koko paketti ei pysynyt vielä kasassa.

Sacce oli heti alusta asti todella kiireisen tuntuinen. Viime kerran taktiikka ei kerta kaikkiaan enää toiminutkaan, kun en pystynyt ratsastamaan Saccea ravissa reippaasti vasten ohjaa. Ruuna kipitti sellaista kyytiä, että Maiju käski heti alkuunsa hidastaa vauhtia. Sacce oli ravissa kovin epätasainen, mikä heijastui väistämättä omiin käsiini - tai päinvastoin...

No, työskentely aloitettiin kuitenkin käynnissä, jossa tehtiin kaikki suurella pääty-ympyrällä Maijun lempitehtävää eli ympyrän pienennystä ja suurennosta. Pienennys tehtiin spiraalimaisesti, ja aivan pienellä ympyrällä piti taputella vuoron perään molemmin käsin ja näin varmistaa, että hevonen pysyi halutulla reitillä muutenkin kuin vain sisäohjan voimin. Ulos väistätettiin omalta kohdalta selvässä pohkeenväistössä. Viimeksi minulla oli vaikeuksia saada Sacen käyntiä rauhoitettua, mutta nyt onnistui paremmin. Se pysyi hyvin  reitillä ja väisti helposti. Ravissa ympyrää pienennettiin ja suurennettiin samoin.

Sulkutaivutukset tehtiin tällä kerralla diagonaalilla. Pitkän sivun alkuun ratsastettiin voltti, ja sitten siitä sulkutaivutusta vasemmalle keskihalkaisijalla olevaan tötsää kohti. Reitti ei ollut kovin jyrkkä, joten myös eteenratsastuksesta piti huolehtia. Sulku on kokoava liike, joten ilman eteenpäinpyrkimystä ei ole mitään mistä koota. Jostain syystä tässä tehtävässä ja tällä tiellä sain Sacen rentoutumaan. Käyntiin tuli joustoa, selkä nousi, suu rauhoittui. Eron huomasi päivänselvästi! Tunne pysyi hyvin yllä koko tehtävän ajan, myös suoralla hevosella, mutta etenkin volteilla ja sulkutaivutuksessa.

Ihan lopuksi tultiin vielä ravissa sulkua oikealle toisella pitkällä sivulla, ja tämäkin tehtävä aloitettiin voltilla. Meiltä onnistui ihan hyvin, tosin sitten taas tässä ravitehtävässä pitikin ratsastaa alun kiirehtiminen huomioiden yllättävän paljon eteen.

Nyt olen siis saanut maistaa sitä parasta Saccea kaikissa askellajeissa. Vielä, kun saisi nämä hyvät hetken samalle tunnille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti