maanantai 14. maaliskuuta 2011

Suorastaan hävettävä esitys

14.3.2011 Primus Talli
Maiju - t. Mirja

Olen hukannut Mirjan!

Missasin oman tuntini viime viikolla, joten ostin tälle viikolle toisen tunnin pörssistä. Minulla oli tallille lähtiessäni taas Hipsu-olo, joten ilahduin huomatessani listassa Mirjan. Se oli karsinassa kohtuullisen hyvällä tuulella, joten odotin innolla tuntia. Ajattelin, että pääsen kokeilemaan nyt niitä viimeksi opittuja jippoja, joilla sen saa lopettamaan temppuilun.

Maneesissa aloitimme käynnissä ja haimme pääty-ympyröillä pitkää letkeää koko hevosen läpi tulevaa käyntiä ja matalaa muotoa asetuksessa. Mirjan kanssa jouduin tämän tästä vaihtamaan paikkaa, kun sen liike on niin suurta. Suorilla se heti alkutunnista taas poikitti, mutta huomautin samantien raipalla ja koitin väistättää sen pohkeella takaisin. Sain vastaukseksi protestointia, mutta kyllä tamma palasi uralle.

Ympyröillä myös ravasimme, välillä vaihdettiin suuntaa mennen hetki koko uralla puolikkaassa maneesissa. En meinannut mahtua Mirjan kanssa menemään oikein missään, vaikka ratsukoita olikin vain se normaali kuusi. Niin äkkiä sitä tottuu koko maneesiin...

Alkuveryttelyssä nostimme oikean laukan siten, että piti pitkästä rennosta kevyestä ravista ikään kuin vain liukua laukkaan istumalla alas nopeiden laukannostoapujen ajaksi. Senhän tietää, miten hyvin tämä Mirjalla onnistui. Meni monta kierrosta, ennen kuin sain laukan nousemaan edes joten kuten, ja siinä ähertäessäni jalustimet jaloissa heiluen ohjat löysinä tuli sellainen fiilis, että voisinpa vaikka mennä takaisin alkeiskurssille tai vaipua maneesin hiekkaan... Laukka itsessään oli tahmeaa, enkä  uskaltanut taaskaan ratsastaa sitä riittävästi eteen raipan avulla peläten protestointia pukkien muodossa. Jälkeen päin on helppo sanoa, että olisi pitänyt ottaa riski, koska Mirja silloin edellisellä kerralla tuli lopulta tosi hyväksi.

Tunnin teemana oli takaosakäännökset, joita ryhmä oli tehnyt jo edellisellä viikolla. Jokaisessa kulmassa tehtiin neljäsosakäännös huolellisesti asettaen ja kooten huolehtien kuitenkin tahdin säilymisestä. Mirja hidastui hieman liikaa, enkä meinannut saada sen etuosaa siirtymään riittävästi sivulle pitkillä askeleilla. Sitten muistin taas, että tässä liikkeessä saa käyttää sisäohjaa, minkä jälkeen käännökset alkoivat sujua paremmin.

Lopuksi vielä laukkasimme ympyröillä vasemmalle samoin kuin alussa, ja se oli aivan yhtä epätoivoista meille. Suorastaan hävetti oma esitykseni, kun tiedän mihin Mirjan kanssa pystymme! Maiju sai meistä taatusti aivan supersurkean kuvan, eikä ansaitusti löytänyt oikein mitään sanottavaa tunnin jälkeen. Luojan kiitos Mirjan seuraavan tunnin ratsastaja ei päässytkään tulemaan, joten säästyin siltä nöyryytykseltä, minkä onnistuneen tunnin seuraaminen olisi saanut aikaan...

Niin paljon kuin Mirjasta pidänkin, aloin jo miettiä, että olisikohan hyvä mennä välillä jollain ihan muulla. Benaa ei tallissa näkynyt, joten olisikohan se lomalla - tai sitten se on saanut lähtöpassit arveluttavan käytöksensä johdosta. Perjantaina siis listassa ei todennäköisesti ole Benaa, mutta onko se sitten Mirja vai joku ihan muu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti