perjantai 26. helmikuuta 2010

Suoraan 80 metriä

25.2.2010 Primus Talli
Pirita - t. Marelle

Olinkin kuullut, että Primuksella pyritään löytämään ratsastajalle sopiva vakiratsu. Näyttäisi nyt vähän siltä, että Marellesta on tulossa minulle sellainen. Vielä viime viikolla olisi protestoinut kovastikin, mutta eilen sujui jo vähän paremmin.

Meillä oli vielä tällä viikolla käytössä koko hulppea maneesi, joten alkuveryttely tehtiin ensin käynnissä ja sitten ravissa keskihalkaisijalla, jolta käännettiin volteille kolme kertaa. Oli muuten käsittämättömän vaikeaa mennä suoraan koko 80 metriä! Marellelle tehtävä sopi aika hyvin, koska volteilla se selvästi tuli aina paremmin kuulolle, etenkin jos muisti pitää sen ulko-ohjan kunnolla tuella. Laukkaveryttely tehtiin pääty-ympyröillä.

Pienen käyntipätkän jälkeen jatkettiin ravissa keskihalkaisijalla siten, että ensimmäisten tötsien kohdalta tehtiin yksi voltti jompaan kumpaan suuntaan, sitten keskimmäisten tötsien kohdalla nostettiin laukka ja tehtiin viimeisten tötsien kohdalla laukkavoltti. Suoralla hevosella laukannosto ei ollutkaan ihan yksinkertaista.

Vaikeaksi osoittautui myös toiseen päätyyn meno. Keskihalkaisijaa vastapäätä on maneesin ovessa pieni kapea ikkuna, jonka takana näkyy tallipihan liikettä. Marelle tuijotti sitä koko tunnin niin, että päätyyn ratsastaminen oli aikamoista venkoilua.

Ennen tuntia tallissa sain erään toisen ratsastajan kanssa oppitunnin siitä, miten loimi viikataan oikeaoppisesti karsinan oveen tunnin ajaksi. Tuli ihan mieleen ajat Niihamassa, jolloin opimme Laitisen Tuukalta hyvinkin tarkasti laittamaan inkkarihuovan satulan alle. :-) Pieniä vaikeuksia oli myös Marellen kuntoonlaittamisen kanssa, koska hevonen makasi todella sikeässä unessa karsinassaan! Sain käydä hätistelemässä tammaa useaan otteeseen, ennen kuin se nousi ylös.

Löysin muuten Marellen myös Sukupostista: http://www.sukuposti.fi/sukutietokanta.php?Numero=183052
Se on näköjään Masterin jälkeläinen, joten ei mikään turha tamma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti