perjantai 12. helmikuuta 2010

Venyvä ja vanuva

11.2.2010 Primus Talli
Maiju - t. Marelle

Tammasarja jatkui, kun Maijun pitämälle tunnille ratsuksi oli merkitty Marelle, pitkä ja hoikka tumma hevonen. Ensivaikutelma piti paikkansa myös selästä käsin, sillä tamma tuntui myös ratsastettaessa hyvin pitkältä, venyvältä ja huojahtelevalta, koska en oikein saanut sitä kunnolla liikkeelle. Toisin sanoen ihan tältä se ei näyttänyt: http://www.primustalli.fi/esittely.php...

Alkuveryttely tehtiin aika itsenäisesti, mikä ei oikein sopinut meille. Olisin tarvinnut hieman tiukempia ohjeita Marellen kanssa, kuin vain "reippaammin eteen". Ravi oli tosi suurta, ja koulusatulasta huolimatta istuminen hankalaa (vrt. Akitan heittoistuin). Tuntui, että tamma vaan venyi ja vanui, eikä oikein saanut koko kroppaansa mukaan kerralla lainkaan.

Tunnin tehtävä oli askeleen pidennys ja lyhennys tahti säilyttäen, ja tätä varten oltiin keskiympyrällä. Siinä asetus ja taivutus pitäen lyhennettiin askelta ja pienennettiin ympyrään spiraalimaisesti niin kauan, että oltiin kaikki kuusi ratsukkoa aivan toistemme hännissä kiinni. Sitten askeleen pidennys ja spiraalimaisesti suurelle ympyrälle lähes keskiravia. Meillä Marellen kanssa lyhennys onnistui hienosti, mutta pidennyksessä se tuppasi aina karkaamaan ulos. Laukassa oltiin koko ajan samankokoisella ympyrällä, mutta askeleen pituutta muutettiin kyllä. Marellen kanssa sai olla tosi tarkkana, ettei se tullut liian hitaaksi ja tiputtanut raville.

Loppuravi tehtiin edelleen suurella ympyrällä keventäen. Vasta tässä vaiheessa Maiju keksi opastaa, miten ulkokäteni irtoaa kyljestä ja samalla ulko-ohjan tuki karkaa. Heti kun sain tämän korjattua ja ulkopohjeen mukaan, alkoi Marellekin toimia. Eli viimeiset kolme minuuttia menivät sentään kelvollisesti...

Jotenkin en ole saanut näistä kahdesta Maijun tunnista irti niin paljon kuin Piritan tunneista. Pirita on selvästi tiukempi, mutta osaisikohan sitten sitämyöten paremmin kaivaa ne oleelliset asiat esiin? Molemmat Piritan tuntien hevoset ovat istuneet minulle paremmin kuin nämä Maijun tuntien hevoset, mikä saattaa myös vaikuttaa, mutta toisaalta Marellen kanssa olisi ollut mahdollisuuksia vaikka mihin. No, ensi viikolla uudestaan ja aivan uudella tallilla, jonne ratsastuskoulu viikonloppuna muuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti