torstai 4. helmikuuta 2010

Ei kamala, vaan vain hankala

4.2.2010 Primus Talli
Maiju - t. Hipsu

Tallille päästyäni meinasin kääntyä samantien takaisin, kun näin listalla nimeni kohdalla Hipsun. Rautias suomenhevostamma on nätti kuin mikä, mutta kahtena edellisenä viikkona se ei ollut antanut itsestään kovin ruusuista kuvaa. Muistikuvissa välähteli vuoroin Hipsu kipittämässä ympäri maneesia (vrt. alkuaikoijen Jorina) sekä Hipsu seisomassa, potkimassa ja pukittelemassa keskellä maneesia (vrt. Akita).

No ei kun maneesiin, sillä tamma oli myös edellisellä tunnilla. Sille oli vaihdettu olympiat niveliin, ja se näytti menevän...rauhallisesti! Eikä se sitten niin kovin kauhea ollutkaan. Hankala vaan. Homma sujui hyvin niin kauan, kun hevosella oli tekemistä ja itsellä molemmat kädet ja jalat töissä. Heti kun vähän herpaantui niin muoto nousi, vasen puoli jumittui ja vauhti kiihtyi. Asetusta saati taivutusta oli aivan turha kuvitella saavansa, ellei muistanut käyttää jalkojakin. Ja yllätys yllätys, Hipsu hipsutteli todella helposti, siis liikkui liian lyhyellä askeleella liian hitaasti. Se myös reagoi todella herkästi, joten meno oli välillä vähintäänkin töksähtelevää. No, ehkä parempi niin...

Tehtävänä oli kunnolliset kulmat ja pyöreät kymmenen metrin voltit, kaikissa askellajeissa. Loppuravi tehtiin pääty-ympyröillä tempoa vaihdelleen tahdin pysyessä vakiona. Opettaja Maiju on ollut tallilla vasta kuukauden päivät, mutta ihan mukavan tunnin hänkin veti. Eniten hän puuttui yllättäen käsieni asentoon. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti