keskiviikko 12. elokuuta 2015

Super-Lady

22.6.2015 Primus Talli
Maiju - t. Lady

Odottelin Lottaa ja Esaa, mutta tulikin Maiju ja Lady. Ei olisi ollut vikaa ensimmäisessäkään yhdistelmässä, mutta mielellänihän minä taas Ladylla Maijun opetuksessa ratsastin.

Juhannuksena hevoset olivat olleet melkein neljä päivää laitumella, ja maanantain tunnit olivat luonnollisesti ensimmäisiä miniloman jälkeen. Vähän siis hirvitti, että miten Ladyn pää on kestänyt loman. Kun se talvella joutui pakon edessä lomailemaan pidempään, oli Lady palatessaan kovin jännittynyt. Nytkin se huuteli kentällä muille hevosille ja säpsyili muutaman kerran. Sitten päätin, että minähän osaan tällä hevosella jo ratsastaa, ja laitoin sen kävelemään jokaiseen kulmaan ja jokaisen tötterön ohi. Ja taas kerran, napakka ote heti alkutunnista kantoi loppuun asti. Lady oli varmaan paras ikinä, ainakin ihan kirkkaasti paras kevään loman jälkeen.

Alkuveryttely meni kuitenkin vielä vähän hakiessa. Käynti tosiaan sujui ihan hyvin, ja jo siinä aisti, että pieni tauko oli tuonut vähän terää Ladyn eteenpäinpyrkimykseen. Ravia en sitten ehtinytkään mennä kuin puoli pitkää sivua ennen ensimmäistä temppuilua. Maiju komensi meidät napakasti toisen ratsukon perään, ettei Ladylle annettaisi enempää tilaisuuksia keksiä kommervenkkejä. Laukkaa tehtiin aika pitkästi suurella ympyrällä. Näin alkutunnista oli vielä vaikea tavoittaa sitä laukkaa, jota olen pari kertaa päässyt maistamaan, mutta koitin ratsastaa rohkeasti eteen, eteen, eteen...

Kun sitten aloimme tehdä pohkeenväistöjä käynnissä oli Lady kuin uudesti syntynyt. Se oli kevyt edestä ja kuunteli pohkeita. Se oli rehellisesti minun mukanani, eikä karannut joka kerta kun annoin jonkun avun. Se asettui väistöissä ja taipui kulmissa. Väistöjä tehtiin uralta sisään ja takaisin, välissä suoristaen. Piti laskea, että molempiin suuntiin tulee yhtä paljon askelia. Myös pidemmät pätkät onnistuivat helposti. Fiilis oli aivan erilainen kuin esimerkiksi radalla oli. Maijukin sanoi, että Lady on oikein hyvä ja suora ja homma helppoa, niin kuin olikin. Selvisimme kunnialla myös loppukävelystä tarhojen ympäri.

Tähän rentoon ja yhteistyöhaluiseen Super-Ladyyn oli hyvä lopettaa kevään ratsastukset ja jäädä muutaman viikon kesälomalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti