keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

He A:10

25.5.2015 Primus Talli
Maiju - t. Lady

Vaikka lisätreenikerrat eivät olisi olleet pahitteeksi, päätin kuitenkin ratsastaa radan Ladylla. Onhan se hyvää harjoitusta paitsi itselle niin myös hevoselle, se kun ei käsittääkseni ole ihan aina tuntenut oloaan kotoisaksi yksin kouluaitojen sisäpuolella. Siksipä alkuverkkasinkin melkein kokonaan radalla, vaikka koko maneesi olisikin ollut käytössä. Itsenäinen veryttely oli tuttuun tapaani päämäätäröntä ja jännittynyttä surffailua sinne sun tänne. Aika monta kertaa sain suhata tuomarin tuolin ohi kaikissa askellajeissa ja molemmista suunnista, mutta lopulta pystyin ratsastamaan koko radan yksin ilman turvahevosta, joka vielä syksyllä tarvittiin. Toki videolta näkyy, että aina tuomaria päin tultaessa Lady jännittyy, mutta jonkinlainen edistysaskel siis kuitenkin.

Itse radasta ei ole paljon kehumista. No, ehkä viimeinen ravipätkä lopputervehdyksineen on maininnan arvoinen, kun Lady alkoi hieman rentoutua. Kaikki muu menikin sitten enempi vähempi hömpötellessä, mutta pääsiin sentään koko ohjelma alusta loppuun.

Lady oli raviohjelmassa aivan liikaa pohkeen takana, mikä näkyi täysin riittämättöminä keskiraveina. Se väisti hyvin, mutta takaosa pyrki molemmissa suunnissa edelle. Takaosakäännökset olivat yhtä jähmeitä kuin harjoituksissakin, lisäksi käännöksessä oikealle Lady pysähtyi kesken kaiken.

Laukannostot onnistuivat nyt molempiin suuntiin sikäli, että Lady nosti myötälaukan. Vasemmalle se hypähti, mutta oikea oli sujuva. Puoliympyrät keskilaukassa olivat myös aika sujuvia, mutta vastalaukkatehtävän kustannuksella. En mitenkään ehtinyt koota Ladya puolessa pitkässä sivussa ennen täyskaartoa, joten kaarteissa tamma nojasi sisään ja oli aivan liian pitkä. Koko puoliympyrän Lady tarjosi vaihtoa ja vaihtoikin sitten oikeaan jo ennen uraa ja vasempaan uralle tultaessa. Maiju sanoi että jäädyin, kun en vaan käskenyt sitä jatkamaan vastalaukkaa. Oikealle en edes tajunnut korjata, vasemmalle otin käyntiin ja sain nostettua kerrasta uuden vastalaukan. Tämän kuvion epäonnistuminen harmittaa ihan erityisesti, sillä etenkin edellisellä tunnilla se onnistui loistavasti kauniissa muodossa ja hyvässä tempossa. Eikä niinä kahtena kerta jolloin vastalaukkaa menimme, Lady vaihtanut kertaakaan! Kuvannee hyvin sitä, miten hevonen lukee jännittävän ratsastajan elekieltä.

Radasta jäi vähän kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta paransimme syksyn A-merkkiin verrattuna, toisaalta meni heikommin. Toki ratakin on vaikeampi, mutta ei mitenkään mahdoton ratsastaa. Jos syksyllä mennään taas rataa, voisi olla kiva tehdä uusinta ja katsoa, ollaanko lainkaan edistytty  nimenomaan ratsukkona Ladyn kanssa. Lisäksi oma istunta ei näyttänyt kovin tyylikkäältä, joten jatkossa pitää näköjään keskittyä erityisesti ryhtiin ja jalan pitämiseen pitkänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti