lauantai 17. tammikuuta 2015

Haastavaa

5.1.2015 Primus Talli
Maiju - r. Discus

Maiju totesi satulavyötä kiristäessään, että minullapa on nyt oikea bingohevonen. En tiedä mistä lottokoneesta Discus minulle osui, sillä se ei ollut koskaan ollut meidän tunnilla, enkä ollut tainnut edes koskea hevoseen aikaisemmin. Se osoittautui todella sympaattiseksi ja yritteliääksi nuoreksi ruunaksi, mutta...

Aluksi vaan tapani mukaan köröttelin kyydissä, enkä oikein uskaltanut tehdä mitään. Discus tyytyi tähän ja paineli menemään pitkänä pötkönä ihan itse valitsemaansa (usein liian reipasta) tahtia. Maiju koitti rohkaista ja antaa käyttöohjeita: oikeasta ohjasta reilu asetus tai jopa kaulan taivutus niin pitkään, että joku vastaa, sitten vasemmalta pidätteitä ja jätetään tuntumaa oikealle. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä Discuksella on todella taipumusta olla oikealta aivan tyhjä ja jäädä vasempaan kiinni. Discus on kuulemma viisas hevonen, ja käyttää kyllä tilaisuuden laiskotella hyväkseen.

Hetkittäin sain juonesta kiinni, etenkin laukassa, jossa Discus oli selvästi ratsastettavin. Ravi oli lähes ylitsepääsemättömän vaikeaa, ja vaikka ruuna pätkittäin meni ihan ok, niin tunteen kadotessa kesti luvattoman kauan saada se takaisin.

Tunnilla tehtiin väistöjä sekä uralta sisään että keskihalkaisijalta uralle. Käynnissä väistöt sujuivat hyvin, mutta ravissa vähäinenkin muoto hävisi ja vauhti vaan kiihtyi. Jouduin tekemään pari läpiratsastustakin ihan vaan siksi, että saisin pidätteen läpi. Ratsasta siinä nyt sitten jalalla kohti tyhjää ohjaa, kun hevonen juoksee jo muutenkin alta... Kyllä sieltä lopulta ihan hyvät ristiaskeleet saatiin, mutta ratsastajan kunto loppui kyllä ihan kesken. En vaan kertakaikkiaan jaksanut enää taistella Discusta vastaamaan oikeaan ohjaan ja pidättämään riittävästi vasemmalta.

Tunnin jälkeen tuli mieleen vain  yksi sana: haastavaa. Lyhyitä välähdyksiä oli, mutta pidempien saaminen osoittautui vielä ylivoimaiseksi. Discuksesta kuitenkin pidin, eikä täydellisestä mahalaskusta huolimatta jäänyt sellainen olo, että toivottavasti en enää koskaan saa tätä hevosta. Pikemminkin toivoin revanssia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti