maanantai 17. marraskuuta 2014

Paluu poniratsastajaksi

10.11.2014 Primus Talli
Anni - t. Fauna

Olin koittanut tallimatkalla taas tsempata itseäni Konsta-moodiin, mutta hevoslistaa lukiessa en voinut kuin hymyillä. Hevosjako oli myllerretty ihan kokonaan, ja minulle oli merkitty Fauna. Se on lehmänkirjava isokoinen nuori ponitamma, joka on tehnyt sekä poni- että hevostunteja, myös aikuisilla. Monet ovat kovasti tykänneet tästä Marjon ratsuttamasta tammasta, joten olin kovin innostunut päästessäni kokeilemaan sitä. Myllerryksen syykin selvisi maneesissa: Maiju oli Ypäjällä ja kentän keskellä tuntia piti tuttu Anni.

Fauna oli karsinassa tosi kiltti ja yllättävän suuri. Selästäkään se ei tuntunut muutoin pieneltä, paitsi sitten, kun otettiin ohjat. Kaula vaan lyheni ja lyheni ja lyheni, ja sittenkin kun poni kulki pyöreänä, tuntui kuin olisi ollut ohjat ensimmäisestä stopparista kädessä. Fauna osoittautui kokonsa lisäksi epätyypilliseksi poniksi myös siinä, että se olisi kovin mielellään mennyt koko ajan liian lujaa. Tahtia oli ajoittain vaikea saada hallintaan, mutta kun se onnistui, tuli poni pyöreälle kaulallekin. Ja päinvastoin. Silloin se tuntui tosi makealta, enkä ihmettele suurta fanilaumaa lainkaan.

Mutta töitä sai kyllä tehdä. Faunasta huomaa, että se on jokaisen ratsastuskoulun toiveponi: pystyy tekemään sekä aloittelijoiden tunteja että aikuisten tunteja. Nyt se koitti parhaansa mukaan pistää hanttiin ja mennä vähän sinne päin. Saadakseen tahtonsa läpi piti kyllä olla aikamoisen sitkeä. Kulmissa se helposti jännittyi ja koitti oikoa, isossa laukassa ympyrällä tempo uhkasi väkisinkin jäädä liian hitaaksi, ravissa teki mieli kipittää vaan alta pois... Mutta lievä sulkutaivutus diagonaalilla ja sik-sak-pohkeenväistöt keskihalkaisijalla onnistuivat hyvin, lopulta myös ravissa ja pyöreällä kaulalla. Koko ajan piti vaan olla hereillä, vaatia ja palkita sitten, kun paketti oli kasassa.

Loppuravissa Fauna oli jo ihan superhyvä, kevyt, tahdikas, ja kesti suunnanvaihdot ja kulmat kuin tyhjää vaan. Oi jospa siitä olisin saanut jatkaa toiselle tunnille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti