tiistai 22. kesäkuuta 2010

Ensimmäiset toistot 10 000:sta

21.6.2010 Primus Talli
Pirita - r. Eetu

Pirita on ottanut näköjään tavakseen ratsastaa Foxyn aina maanantaisin ennen meidän tuntiamme, joten noinkohan on, että meidän tuttavuutemme jäi kertaluontoiseksi. Todella harmi, jos näin kävi! Sen sijaan yhteinen taipaleemme Eetun kanssa jatkui taas.

Takapuoli ja jalat jätettiin nyt rauhaan ja keskityttiin käsiin. Minä pääsin esimerkiksi siitä, mitä tapahtuu, kun hevonen kiskaisee ohjista yhtäkkiä. Pirita vetäisi ohjista eteenpäin, ja minä tietenkin kellahdin takakenoon. Kuten syksyn istuntakurssilla harjoittelimme myötäämistä pienellä liikkeellä käsivarren ja tiukkojen vatsalihasten avulla. Jos toisen - etenkin vatsalihakset - unohti, ei mitenkään pysynyt oikeassa asenoossa. Pirita opetti oikeaa tuntumaa tönäämällä olkavarresta eteenpäin eri voimakkuuksilla, ja meidän piti panna vastaan niin, että liike oli mahdollisimman pieni.

Pirita oli ollut Finnderbyssä kuuntelemassa Kyra Kyrklundin klinikkaa, jossa Kikka oli ollut yhtenä esimerkkiratsastajista. Sieltä oli tullut paljon hyviä uusia ideoita ja vahvistuksia vanhoille ajatuksille, ja me pääsimme heti osalliseksi parhaista paloista. Pirita korosti sitä, että vain toistoja tekemällä voi päästä virheistä eroon. Yhden virheen korjaaminen vie kuulemma 10 000 toistoa, joten kerran viikossa tunnilla käymällä... Pirita kehoittikin jokaista keskittymään yhteen asiaan, joka minulla oli jäntevyys. Ihme ja kumma, ei siis nyrkkien asento! Tosin tähänkin sitten sain useamman kommentin, kun koitimme soveltaa oppimaamme käytäntöön ympyrällä. Ei kuulemma voi vaikutaa hevoseen, jos on nyrkki auki... Lopputulos oli onneksi se, että aina Piritan kohdalle tullessa muistin vääntää nyrkkiä pystyy ja kiinni.

Ratsastimme siten, että hevosen annettiin mennä rennosti ja reippaasti eteen, eli ei juuri jarruteltu, vaan koitettiin vaan löytää sitä tasaista tunnetta suuhun. Eetu oli tutun jähmeä, mutta laukassa ylireipas. Vaikka mistään muodosta ei taaskaan voinut edes puhua, niin Piritan mukaan vaikutan hevoseen hyvin. Jotainhan se on sekin.

Tunnin päätteeksi kysyin Piritalta, ovatko kaikki hänen syksyn tuntinsa jo täynnä. Perjantailta löytyi vielä mukavasta sennuryhmästä tilaa, joten päätin vaihtaa syyskaudeksi tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti