torstai 7. heinäkuuta 2016

Kevätkauden ensimmäinen tunti

22.6.2016 - Lotta - t. Mimmi

Niinhän siinä sitten kävi, että tavoilleni uskollisena jätin rästitunnin ratsastamisen viime tippaan, vaikka aikaa olisi kyllä ollut: kauden viimeinen tunti oli nimittäin rästi kauden ensimmäisestä tunnista. Tällä kerralla pääsin Lotan opetukseen ja jatkoin edelleen Mimmillä. Sain todella hyviä ja taas vähän uudenlaisia neuvoja tamman ratsastamiseen. Vaatii vielä paljon lisää harjoittelua, mutta luulen saaneeni ideasta kiinni.

Tunnin pääteemana oli pohkeenväistöt, joita tehtiin kuten joskus Maijun tunnilla: käännettiin ensin normaalisti diagonaalille, jossa sitten suoralla hevosella siirrettiin takapäätä sisään väistöön. Minä keskityin lopulta lähinnä kokoamiseen ja ravin laatuun. Vielä alkuveryttelyssä Mimmi sai mennä reippaasti isolla askeleella, ja Lotta vaati erityisesti siinä vaikeassa vasemmassa kierroksessa meiltä selvän kolmitahtisen ja rullaavan laukan. Pääohje oli koko ajan se, että Mimmi ei saa pureutua ohjaan, joten läpi tunnin yritin ratsastaa Mimmiä suoraksi ja saada tuntumaa molempiin ohjiin.

Lotta korosti paljon diagonaaliapujen merkitystä, mitä en ollut aiemmin tullut oikein ajatelleeksikaan. Alussa kun tehtiin kulmiin voltteja, tuli ehkä enemmän ajateltua vain toisen puolen apuja. Diagonaaliajatuksesta oli paljon hyötyä erityisesti silloin, kun lopputunnista tultiin pitkällä sivulla uran sisäpuolelle. Kun hevoset oli suorat, sai tehdä raviväistön uralle. Minä ratsastin paljon vain suoria linjoja, ja sainkin selvää parannusta aikaiseksi. Yllättäen tästä ravista myös se väistö uralle oli aika helppo... Kyllä ne väistöt käynnissä keskihalkaisijallekin onnistuivat kohtuullisesti, mutta rehellisemmin suora hevonen kyllä helpotti tehtävää melkoisesti!

Mimmi oli jälleen todella rento, eikä se välittänyt aidan takana olevasta toisesta ryhmästäkään mitään. Teimme jopa laukkatyöskentelyä väliaitojen päädyssä ympyrällä. Ilmeisesti onnistuin tarjoamaan Mimmille ajattelemisen aihetta samoin kuin Lotta minulle, joten meidän molempien piti keskittyä omaan tekemiseemme ulkoisten häiriötekijöiden sijasta. Niinpä tähän tuntiin oli hyvä päättää kevätkauden ratsastukset, elokuun toisella viikolla jatketaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti